Hvordan Lodde Hodetelefonkontakten

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde Hodetelefonkontakten
Hvordan Lodde Hodetelefonkontakten

Video: Hvordan Lodde Hodetelefonkontakten

Video: Hvordan Lodde Hodetelefonkontakten
Video: Hvordan lodde kobberrør 2024, Kan
Anonim

Hodetelefonledere er veldig tynne. Etter en kort periode med bruk er de flossete. Oftest skjer dette i støpselet. Denne feilen kan elimineres ved lodding.

Hvordan lodde hodetelefonkontakten
Hvordan lodde hodetelefonkontakten

Nødvendig

  • - loddejern;
  • - treplanke;
  • - nipper;
  • - tang;
  • - ohmmeter;
  • - cambric;
  • - krympeslange;
  • - lettere;
  • - limpistol;
  • - ny plugg.

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis hodetelefoner er koblet til en signalkilde, kobler du dem fra ved å trekke ut støpselet. Dine videre handlinger avhenger av om du vil beholde den gamle pluggen med noe forringet utseende, eller om du vil erstatte den med en ny. For å bevare den eksisterende pluggen, fjern det myke skallet forsiktig med en tang uten å skade hardpinnen i den. Dette tar deg til loddepunktene. Hvis du bestemmer deg for å bytte ut støpselet med en ny, må du kutte den gamle.

Steg 2

Fjern ledningene dekket med farget isolasjonslakk under ledningen. Lengden på de strippede lederne skal være omtrent 15 mm. Fargekodingen deres er som følger: sølv eller gull - vanlig; grønn eller blå - venstre; rød eller oransje - høyre. Tinn lederne ca 3 mm lange. Ikke bruk fyrstikker eller lightere for å frigjøre ledere fra isolasjon - da vil ikke bare lakken brenne ut, men kobberet vil også sverte, noe som vil gjøre det vanskelig å tinne. Trykk lederen, som kolofonien tidligere er påført, på tavlen og kjør den flere ganger med fortinnet loddejern - lakken brenner ut, og kobberet blir fortinnet.

Trinn 3

For å bevare den gamle pluggen, løsne først restene av lederne fra loddepunktene. Plasser varmekrympeslangen over hele ledningen. Lodde begge vanlige ledere til terminalen lengst fra grensesnittet mellom den utstikkende delen av kontakten og saken. Lodd lederen som tilsvarer den venstre kanalen til den ytterste pinnen, og den som tilsvarer den høyre kanalen til den midterste.

Trinn 4

Sjekk hodetelefonene med et ohmmeter: hvis du kobler den mellom den vanlige ledningen og kontakten til en kanal, vil du høre et klikk i den tilsvarende høyttaleren. Hvis dette ikke skjer, og pilen ikke avviker, har du laget en åpen krets, og hvis det ikke er noe klikk med den avvikende pilen, har du kortslutning. Korriger eventuelle feil.

Trinn 5

Fyll rasjonene med lim fra en pistol, og sett på varmekrympeslangen når den avkjøles, slik at den ikke dekker den utstående delen av kontakten, men dekker alle rasjonene, og varm den opp med en lighter slik at røret krymper og tar tak i pluggen. Du kan ikke overeksponere det - røret kan bli forkullet og til og med ta fyr. Sjekk hodetelefonene igjen med et ohmmeter.

Trinn 6

For å installere en ny plugg, fjern dekselet fra pluggen og trekk ledningen gjennom den. I dette tilfellet må dekselens innvendige tråd vende mot kontakten. Legg en tykk kambrikk over ledningen og tynne over lederne som tilsvarer kanalene. Det er ikke nødvendig å sette på separate mellomlegg på kjernene til den vanlige ledningen. Hvis dekselet er av metall, setter du røret på ledningen som du finner i pluggen, etter at du har fjernet dekselet fra det.

Trinn 7

Lodde begge vanlige ledere til den lange utstikkende platen, og passere først gjennom hullet i den. Lodd lederne som tilsvarer kanalene til de små terminalene, og har tidligere bestemt hvilken av dem som tilsvarer hvilken kontakt: den midterste (venstre kanalen) eller den lengste (høyre). Lukk plassene til selgerne med liten cambric, og dekk deretter hele området der disse selgerne befinner seg, med et rør fra pluggsettet. Kontroller hodetelefonene med et ohmmeter på samme måte som i forrige tilfelle. Sett på plass dekselet og sjekk igjen.

Trinn 8

Hvis det ikke blir funnet feil i støpselet etter reparasjon eller utskifting, kobler du hodetelefonene tilbake til signalkilden, og du kan bruke dem.

Anbefalt: