Hvordan Lodde Hodetelefonledninger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde Hodetelefonledninger
Hvordan Lodde Hodetelefonledninger

Video: Hvordan Lodde Hodetelefonledninger

Video: Hvordan Lodde Hodetelefonledninger
Video: How to Solder Headphone Cords Back Together 2024, Kan
Anonim

Den mest upålitelige delen om hodetelefoner er ledningen. Den kan overføres, gnides, rives osv. Hva om ledningen ikke lenger sender et signal? Du kan gå til butikken og kjøpe nye hodetelefoner, eller du kan prøve å fikse det.

Hvordan lodde hodetelefonledninger
Hvordan lodde hodetelefonledninger

Bruksanvisning

Trinn 1

Undersøk hodetelefonkablene nøye. Finn stedet der de er skadet. Oftest oppstår en tåre i nærheten av pluggen, i nærheten av hodetelefonene selv, sjeldnere et sted midt i kabelen eller direkte i hodetelefonene selv, hvis ledningen ikke er festet av noe ved inngangen til saken. Avhengig av hvor riven er, må du bruke forskjellige metoder for reparasjon.

Steg 2

Ta et loddejern. Du trenger det i alle tilfeller. Så hvis hodetelefonledningen er flosset eller ødelagt et sted i midten, gjør du følgende. Klipp forsiktig ut den ødelagte delen av ledningen. Fjern kontaktene lenge nok til å loddes.

Trinn 3

Bruk aldri kniv eller lighter til stripping. Legg ledningen på et brett og kjør loddebolten over den flere ganger. Isolasjonen fjernes rent og ryddig. Ta kolofonium eller en spesiell sammensetning for lodding FS-1.

Trinn 4

Behandle kontaktene deres. Ta deretter formen. Skriv den litt på et oppvarmet loddejern og lodd kontaktene slik at det ikke er noen tinnhoppere igjen mellom dem. Ta teip. Pakk loddeleddet forsiktig.

Trinn 5

Ta kniven. Hvis ledningen er flosset i nærheten av selve pluggen, må du fjerne saken, fordi det ikke er noen måte å utsette en lang nok kontakt for lodding. I dette tilfellet må du lodde direkte på pluggene. Pluggene på hodetelefonene er som regel støpt.

Trinn 6

Fjern beskyttende plastlag. Ta et loddejern. Bruk den til å fjerne restene av kontaktene fra loddepunktet på pluggen. Utsett kontaktene på selve ledningen.

Trinn 7

Lodde ledningene på nøyaktig samme måte som de ble loddet før, dvs. rød i stedet for rød osv. Pakk pluggen med elektrisk tape. Hvis ledningene kommer av hodetelefonene selv, fortsett på samme måte som i tilfellet med støpselet. Demonter hodetelefonvesken og lodd pinnene på samme måte som de ble loddet før.

Anbefalt: