Hva Er En Kjøler

Innholdsfortegnelse:

Hva Er En Kjøler
Hva Er En Kjøler

Video: Hva Er En Kjøler

Video: Hva Er En Kjøler
Video: Модуль 1. Введение в чиллеры с воздушным и водяным охлаждением. 2024, Kan
Anonim

For klimaanlegg i store bygninger brukes chiller-fan coil system oftest. Det har mange fordeler, inkludert en nesten ubegrenset avstand mellom hovedelementene, muligheten til å betjene mange romslige rom med en enkelt kjøler, og en relativt lav kostnad for utstyr.

Hva er en kjøler
Hva er en kjøler

Hva er prinsippet til kjøleren

Chillers kalles kjøleenheter, som er et av hovedelementene i klimaanlegg. De brukes i kombinasjon med vifteenheter - en spesiell type varmeveksler.

Til tross for at kjølere er kjølemaskiner, kan noen av dem ikke bare redusere, men også øke temperaturen på kjølevæsken, derfor brukes også systemer supplert med slike enheter for å varme opp luften.

Chillers kan arbeide med forskjellige typer varmeoverføringsvæsker, inkludert vann og freon. Utformingen deres kan også variere. Imidlertid har de fleste av disse enhetene et felles driftsprinsipp. Når kjølevæsken kommer inn i kjøleren, kompressoren komprimerer den og “tar” varmen. Deretter flytter varmeoverføringsvæsken til en annen del av installasjonen, utvides, blir til gass og avkjøles. Etter det, gjennom spesielle rør, kommer den inn i varmevekslerne - viftspoleenheter, kjøler luften og går tilbake til kjøleren igjen. Prosessen gjentas om og om igjen.

Merk: kjølere kjøler eller varmer bare kjølevæsken, men tilsett ikke frisk luft fra gaten. Dette betyr at de brukes i klimaanlegg, ikke i ventilasjon, og lokalene der dette utstyret brukes må i tillegg ventileres.

Hva er kjølere

Det er luft- og vannkjølte kjølere. I det første tilfellet opprettholdes den optimale temperaturen til kompressoren av kald luft, som utstyret tar fra rommet eller fra gaten, og etter bruk kaster den ut gjennom spesielle rørledninger. I det andre tilfellet brukes artesisk, rennende vann eller et sirkulerende vannforsyningssystem for å kjøle ned elementene.

Enheter av den andre typen er billigere og skiller seg ut i en relativt enkel design, men dessverre viser bruken av dem seg å være vanskelig på grunn av problemer med installasjonen av et vannsystem.

De fleste kjølere bruker strøm til drift. I tilfeller der strømbrudd oppstår, eller når du trenger å spare penger, kan du imidlertid velge absorpsjonsmodeller. De driver avfall: overopphetet damp, fyringsolje, spillolje. Denne typen kjøler er ofte ikke veldig miljøvennlig, men den lar deg gi et optimalt mikroklima under forhold med hyppige problemer med strømforsyningen.

Anbefalt: