Hvordan Lodde Dioder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde Dioder
Hvordan Lodde Dioder

Video: Hvordan Lodde Dioder

Video: Hvordan Lodde Dioder
Video: Настройка и обзор IKEA DIODER - Настройка светодиодной ленты на компьютерном столе (с помощью Diffuser Hack) 2024, April
Anonim

Dioder er elektroniske enheter med egenskapen til ensidig ledning. Tidligere ble vakuum- og gassutladningsdioder mye brukt. Nå, hvis vi snakker om dioder, så betyr de som regel halvleder. Den ensidige ledningsevneegenskapen til dioder er mye brukt for strømretting.

Hvordan lodde dioder
Hvordan lodde dioder

Nødvendig

loddejern, fluss, lodde

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er en generell regel - for å lodde en diode riktig, må du ta hensyn til polariteten, ellers vil den ikke fungere. Lysdioder har vanligvis en lang stamme koblet til den positive elektroden (anoden) og en kort stammen som er koblet til den negative elektroden (katoden). For andre dioder er anoden merket med et skrått hjørne, og katoden er merket med et "-". Du kan imidlertid ikke stole på dette, fordi ikke alle produsenter merker halvlederelektroder på denne måten. Ta et ohmmeter eller multimeter i ohmmeter-modus, måle diodeens motstand. I fremoverretningen, når "+" påføres anoden og "-" på katoden, er motstanden til dioden 0, i motsatt retning er den veldig høy.

Steg 2

Etter at du har bestemt nøyaktig polariteten til dioden, kan du lodde den i kretsen. Ta dioden med en pinsett. Varm opp loddejernet, dypp spissen i fluxen og kjør den langs diodens ben, legg deretter litt lodd på spissen og kjør den igjen langs beina - tinn dem. Sett dioden inn i det forberedte stedet nøyaktig i samsvar med polariteten. Hvis du lodder flere dioder, må du plassere dem slik at katodene er i den ene raden og anodene er i den andre. For å feste delene på brettet, på baksiden, skiller du ledningene fra elektrodene i forskjellige retninger. Hvis bena er for lange, skjær dem av med wire cutters.

Trinn 3

Sett litt lodde på tuppen av loddejernet og legg det på kontaktpunktet. Etter at loddet begynner å smelte, kjør spissen over loddeområdet for å påføre loddet jevnt på overflatene som skal loddes.

Trinn 4

Når du lodder lysdioder, må du ta hensyn til følsomheten for strømbelastningen. For å begrense strømmen, koble en motstand i serie med lysdioden i den elektriske kretsen. Beregn motstanden basert på gjeldende vurdering for denne LED-lampen.

Anbefalt: