Hvordan Lodde Smd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde Smd
Hvordan Lodde Smd

Video: Hvordan Lodde Smd

Video: Hvordan Lodde Smd
Video: Lödning av småkomponenter 2024, Kan
Anonim

Hvis du driver med elektronikk og / eller reparasjon av elektronisk utstyr, må du av og til takle behovet for lodding av SMD-mikrokretser. Denne prosessen må gjøres veldig nøye for ikke å skade enheten. For å løse dette problemet kan en av de kjente metodene velges.

Hvordan lodde smd
Hvordan lodde smd

Nødvendig

  • - loddejern;
  • - varmluftspistol;
  • - pinsett.

Bruksanvisning

Trinn 1

Ta flettet og fjern overflødig tinn fra beina til SMD-brikken. Ta en tynn ledning som er mindre enn 0,3 mm i diameter. Hvis du ikke har en, kan du bare demontere den trådede ledningen i dens bestanddeler. Deretter skyver du denne ledningen under leggene på mikrokretsen, som må fordampes.

Steg 2

Bruk fin pinsett for å gjøre denne delen lettere. Etter at ledningen er trukket, må den sikres. For eksempel lodde det pent til en unødvendig del av brettet, eller vind den rundt nærmeste plugg. Dette er nødvendig for at du i fremtiden ikke skal bekymre deg for at ledningen dukker opp og ødelegger arbeidet.

Trinn 3

Forvarm loddebolten til ca 230 grader. Trekk ledningen og varm opp alle bena på mikrokretsen etter tur. Dermed koble fra den ene delen, løsne den ene delen av mikrokretsen. Gjenta denne prosedyren med den andre halvdelen. Når det er få ben igjen for lodding, kan mikrokretsen deformeres, noe som kan skade strukturen.

Trinn 4

Prøv å holde den med hånden. Etter at prosessen er over, ta mikrokretsen og pinsetten i hendene og juster alle bena. Bruk eventuelt et oppvarmet loddebolt for å fjerne den gjenværende tinn.

Trinn 5

Bruk en varmluftspistol til å lodde SMD-brikken. For å gjøre dette, snu brettet og varm det opp. Prøv å ikke overopphete enheten for ikke å skade andre arbeidsdeler. Dermed blir bena på mikrokretsen oppvarmet til det øyeblikket de kobles rolig fra med vanlig pinsett. Deretter varmes loddebolten opp og rengjør mikrokretsen fra tinnrester.

Trinn 6

Husk at før du begynner å lodde mikrokretsen, må den avfettes. For å gjøre dette, skyll brettet i acetonløsning. En lignende operasjon må utføres mens du arbeider med et loddejern, hvis du berører brikken med hendene. Dette vil forhindre mulig skade.

Anbefalt: