Hvordan Rengjøre Et DSLR-kamera

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Rengjøre Et DSLR-kamera
Hvordan Rengjøre Et DSLR-kamera

Video: Hvordan Rengjøre Et DSLR-kamera

Video: Hvordan Rengjøre Et DSLR-kamera
Video: Очистка сенсора: оставайтесь сфокусированными с Дугом МакКинли 2024, Kan
Anonim

Selv om du nylig har kjøpt et nytt DSLR-kamera, har du sannsynligvis allerede opplevd problemet med utseendet på flekker på kameralinsen. For eksempel kan dråper saltvann, pollen fra planter og så videre vises på overflaten. Derfor er det ekstremt viktig for enhver nybegynnerfotograf å vite hvordan man rengjør kameraets optikk.

Hvordan rengjøre et DSLR-kamera
Hvordan rengjøre et DSLR-kamera

Bruksanvisning

Trinn 1

Det finnes et bredt utvalg av rengjøringsmateriell for linser i butikkene, men ikke alle vil virkelig hjelpe deg. Det anbefales å bruke bare de enhetene som har bevist seg på markedet i lang tid.

Steg 2

Først må du ta hensyn til bildeviften - dette er det beste produktet for å rengjøre linsen for støv. De mest effektive og populære er Rocket-Air og Q-ball-modellene fra Gioyyos. Disse perlene har en ekstra ventil som forhindrer at nye støvpartikler kommer inn på linsen under rengjøring. Bruk aldri konvensjonelle medisinske klyster, de inneholder talkum, som er ekstremt vanskelig å rengjøre.

Trinn 3

Det bør være flere typer børster i kameraets rengjøringssett. For hver overflate (for eksempel for optikk og eksterne paneler på kameraet) må du bruke forskjellige børster. Vi anbefaler å kjøpe StaticWisk fra Kinetronics for å rengjøre linsen. Ikke glem at slike produkter også må vaskes med jevne mellomrom, med tanke på alle produsentens anbefalinger.

Trinn 4

Det anbefales at du har minst tre mikrofiberkluter i settet ditt: en for de ytre overflatene, den andre for rengjøring av festet og den tredje for linsen. De to første er ikke for dyre, så det blir mye lettere for deg å kjøpe et nytt vev enn å vaske et gammelt. Vi anbefaler å bruke B + W-servietter for rengjøring av optikken. Selv om de er gjenbrukbare, må de fortsatt vaskes med jevne mellomrom.

Trinn 5

Lofri kluter er egnet for rengjøring av linsen med ekstra rengjøringsvæsker. Det beste produktet er PEC * PAD, som du finner i enhver spesialforretning.

Trinn 6

Det anbefales å kjøpe væske for å rengjøre kameraet bare fra produsentene du stoler på. For eksempel bruker mange Lens Clens-løsninger nr. 4 - for plast og nr. 1 - for optikk.

Trinn 7

LensPen lar deg rense linsen for utskrifter. For effektiv rengjøring må instruksjonene følges fullstendig.

Anbefalt: