Hvordan Du Raskt Og Enkelt Rengjør Mikrobølgeovnen Med Hjemmemedisiner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Raskt Og Enkelt Rengjør Mikrobølgeovnen Med Hjemmemedisiner
Hvordan Du Raskt Og Enkelt Rengjør Mikrobølgeovnen Med Hjemmemedisiner

Video: Hvordan Du Raskt Og Enkelt Rengjør Mikrobølgeovnen Med Hjemmemedisiner

Video: Hvordan Du Raskt Og Enkelt Rengjør Mikrobølgeovnen Med Hjemmemedisiner
Video: Alle mot En 2024, Kan
Anonim

Mikrobølgeovnen er en ekte husholdningshjelper. Det sparer enorm tid, slik at du raskt kan lage mat eller varme opp mat. Men til tross for at denne enheten er veldig upretensiøs, trenger den fremdeles litt pleie.

Hvordan du raskt og enkelt rengjør mikrobølgeovnen med hjemmemedisiner
Hvordan du raskt og enkelt rengjør mikrobølgeovnen med hjemmemedisiner

I tillegg til å følge sikkerhetsreglene for bruk av dette elektriske apparatet, må det vaskes ordentlig. Men hva skal jeg gjøre hvis du ikke har noen spesielle rengjøringsmidler for husholdningsapparater tilgjengelig, eller det rett og slett ikke er penger å kjøpe dem? Hjemmemedisiner som natron, eddik og sitron kan hjelpe!

Prinsippet for alle metodene som er beskrevet nedenfor er å rengjøre innsiden av mikrobølgeovnen med damp. Hvis du ikke en gang har natron (det billigste middelet) for hånden, er det bare å sette en liters boks vann i mikrobølgeovnen, slå på ovnen ved maksimal varme og la vannet koke i 5-10 minutter, hvoretter åpne ovnsdøren i ca 15 minutter. Etter det kan du tørke av innerveggene med en myk klut eller vanlig svamp, og det meste av skitten blir fjernet.

Merk! Hovedårsaken til forurensning i mikrobølgeovn er sprut av fett og andre væsker som dannes under koking. For å beskytte ovnen mot dem, bruk et spesielt nettinglokk eller glasskasseroller med lokk.

Mikrobølgeovn rengjøring med sitron eller sitronsyre

Hell 200-300 ml vann i et glass, krus eller vanlig liter krukke, press saften av en sitron der. Hakk sitronskall eller rist på et grovt rivjern og ha det også i en krukke. Deretter setter du glasset med den resulterende blandingen i mikrobølgeovnen og koker vannet i flere minutter. Etter et slikt bad vil fett komme mye lettere ut av veggene.

Hvis du ikke har sitron, bruk sitronsyre i pulverform.

Rengjøring av mikrobølgeovn med eddik

Gjør det samme som ovenfor, men bruk eddik (ca. 2 ss vanlig eddik eller 1 ts konsentrert essens) i stedet for sitron i en halv liter vann.

Vær forsiktig! Varm eddikoppløsningen i mikrobølgeovnen med vinduet åpent, og etter at du har rengjort ovnen, skal du ventilere rommet grundig.

Etter at skitten er fjernet med en svamp eller klut, skyll alle overflatene på mikrobølgeovnen med rent vann.

Rengjøring av mikrobølgeovn med natron

Oppløs en spiseskje natron i en halv liter vann og kok den resulterende løsningen i en krukke eller bolle som beskrevet ovenfor. Vent i 5 minutter og tørk av innsiden av mikrobølgeovnen grundig.

Gammelt smuss fra veggene kan også vaskes av med en oppslemming av brus og vann.

Husk at når du bruker noe verktøy, er det viktig å ikke overdrive det med varme, for ikke å skade enheten. Ikke gni ovnen for hardt, bruk slipemidler. Husk at den enkleste måten å rengjøre mikrobølgeovnen på er å fjerne fettflekker med en gang.

Anbefalt: