Hvordan Sjekke En Diode Med Et Multimeter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke En Diode Med Et Multimeter
Hvordan Sjekke En Diode Med Et Multimeter

Video: Hvordan Sjekke En Diode Med Et Multimeter

Video: Hvordan Sjekke En Diode Med Et Multimeter
Video: Все, что вам нужно знать о диодных лазерах (от Endurance lasers) 2024, April
Anonim

Multimeteret er en universell enhet designet for forskjellige målinger: spenning, motstand, strøm, til og med de enkleste ledningsbruddstestene. Med den kan du til og med måle batteriets egnethet.

Hvordan sjekke en diode med et multimeter
Hvordan sjekke en diode med et multimeter

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem om multimeteret ditt har en diodetestfunksjon, i så fall kobler du sonder, dioden vil ringe i den ene retningen, og ikke i den andre. Hvis denne funksjonen ikke er tilgjengelig, setter du multimeterbryteren til 1 kΩ, velger modus for motstandsmåling. Kontroller dioden. Når du kobler den røde ledningen på multimeteret til anoden til dioden og den svarte ledningen til katoden, må du observere dens fremre motstand.

Steg 2

Trekk konklusjoner om tilstanden til dioden når den er koblet tilbake. Ved den nåværende grensen skal motstanden være så høy at du ikke ser noe. Hvis en punktert diode brukes, vil motstanden i hvilken som helst retning være null, og hvis den blir avskåret, vil motstanden få en uendelig stor verdi i hvilken som helst retning.

Trinn 3

Kontroller dioden med et multimeter. Dette kan gjøres ved å koble de negative og positive polene til ohmmeteret, sett det først på henholdsvis Rx100-skalaen til den negative (katode) og positive (anode) terminalen til dioden. Resultatet av motstandsmålinger bør være fra fem hundre til seks ohm, hvis dioder er vanlige (silisium), eller fra 200 til 300 ohm, hvis de er germanium. Hvis dioder rettes ut, vil motstanden deres være lavere enn vanlig på grunn av deres store størrelse. Med denne metoden kan du raskt bestemme helsen til en diode.

Trinn 4

Bytt diode ohmmeter for lekkasje eller kortslutning til høyimpedansskalaen, bytt diodeledningene. Ved økt lekkasje eller kortslutning vil motstanden være lav. For germaniumdioder kan den variere fra 100 kilo-ohm til 1 mega-ohm. For silisiumdioder kan denne verdien nå tusenvis megohms. Vær oppmerksom på at likeretterdioder har mye høyere lekkasjestrømmer. Og noen dioder kan ha lavere returmotstand, men vil fungere bra i noen kretser.

Anbefalt: