Hva Er Forskjellen Mellom LED-TV Og LCD

Hva Er Forskjellen Mellom LED-TV Og LCD
Hva Er Forskjellen Mellom LED-TV Og LCD

Video: Hva Er Forskjellen Mellom LED-TV Og LCD

Video: Hva Er Forskjellen Mellom LED-TV Og LCD
Video: Все что нужно знать о LED TV. 2024, Kan
Anonim

LCD-TV-er har eksistert lenge. Teknologien i produksjonen deres forbedres stadig, skjermstørrelsene øker mer og mer. Men hvis LCD-teknologi tidligere ble brukt i produksjonen av LCD-matriser, er nå en økende andel av markedet okkupert av TV-er med LED-skjermer.

Hva er forskjellen mellom LED-TV og LCD
Hva er forskjellen mellom LED-TV og LCD

En funksjon av flytende krystallskjerm er at de trenger bakgrunnsbelysning for å fungere - det vil si en lyskilde på baksiden. Hvis det ikke er bakgrunnsbelysning, kan ingenting sees på skjermen. Noen ganger mislykkes lyskilden - i dette tilfellet er skjermen mørk, men hvis du lyser en lommelykt på den, kan du se et svakt bilde.

LCD-bakgrunnsbelyste TV-er bruker spesielle lysrør, som i deres driftsprinsipp ikke er forskjellige fra vanlige lysrør. Og de har de samme ulempene - en slik lampe kan brenne ut, noe som krever utskifting. En annen iboende ulempe med skjermer med bakgrunnsbelysning av lysrør er ujevn belysning - produsenter kan ikke oppnå absolutt jevn belysning av hele skjermområdet. Det er sant at dette vanligvis ikke merkes godt av øynene, men en erfaren person kan skille ut ujevn belysning.

Derfor har LED-teknologi erstattet LCD-bakgrunnsbelysning. Når du bruker den, utføres bakgrunnsbelysningen til flytende krystallmatrise ved hjelp av lysdioder. Fordelene med denne teknologien kan knapt overvurderes, blant de viktigste er jevn belysning, lavt strømforbruk og en veldig høy arbeidsressurs. En TV med LED-skjerm blir mer sannsynlig sendt til resirkulering på grunn av foreldelse enn på grunn av feil i bakgrunnsbelysningen. En slik skjerm har ikke den høye spenningen som kreves for en tradisjonell LCD-bakgrunnsbelysning, noe som i stor grad forenkler designen.

Selvfølgelig har LED-teknologi også sine ulemper. Mer presist er ulempen den høyere kostnaden for slike skjermer. LED er fortsatt ganske dyre å produsere, men ny teknologi erstatter gradvis den gamle. TV-er basert på den er mye mer pålitelige, mer økonomiske, har bedre bildekvalitet, noe som presser produsentene til en fullstendig overgang til lysdioder.

LED-teknologi går også fremover. Hvis vi først brukte sidebelysning med hvite lysdioder, er det nå skjermer med lysdioder i tre farger - rød, blå og grønn (RGB-bakgrunnsbelysning). De er plassert bak skjermen og slås på til rett tid i samsvar med fargen på bildet. Bildet på en slik TV er veldig lyst og saftig.

Anbefalt: