Hvordan Koble Til En LED

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Koble Til En LED
Hvordan Koble Til En LED

Video: Hvordan Koble Til En LED

Video: Hvordan Koble Til En LED
Video: Koble LED til batteri 2024, April
Anonim

Hvis du ønsker å forbedre datamaskinen uavhengig av deg med noen fancy "triks", er den enkleste måten å bruke lysdioder til dette - de er enkle å bruke, billige og krever ingen spesielle ferdigheter og justeringer. LED er i stand til å dekorere arbeidsplassen din, gi den ekstra belysning og bare muntre deg opp. Følg trinn-for-trinn-instruksjonene for å koble til en LED.

Hvordan koble til en LED
Hvordan koble til en LED

Nødvendig

  • 1. lysdioder
  • 2. loddejern og alt du trenger for å jobbe med det
  • 3. motstander som vil redusere spenningen og strømmen fra strømforsyningen
  • 4. koblinger som kreves for å koble lysdioder til en datamaskin
  • 5. spenningstester
  • 6. nipler for å fjerne ledninger
  • 7. krympeslange

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du starter arbeidet, må du sørge for at du har alt nødvendig verktøy og tilbehør for jobben.

Steg 2

Koble til 4-pinners molex-kontakten La oss først se hvordan du kobler lysdioden til 4-pinners molex-kontakten. Dette er en ganske vanlig kontakt i en datamaskin, så det er fullt mulig at datamaskinen har en. Denne kontakten inneholder fire pinner: 1. +12 V (gul ledning)

2. + 5V (rød ledning)

3. To jordpinner (svart) Velg om du vil koble diodene til 12 eller 5 volt. Kjøp kontakten eller fjern den fra den gamle unødvendige enheten. Bruk en tester for å sjekke om de valgte kontaktene samsvarer, avgjør hvor dioden har positive og hvor negative kontakter.

Trinn 3

Strip ledningene med wire cutters, lodd motstanden til den positive kontakten til kontakten. Dekk tilkoblingen med varmekrymping. Lodd den positive pinnen på LED-en til den andre pinnen på motstanden. Dekk loddeområdet med krympeslange. Ta den negative pinnen på LED-en og lodd den til jordpinnen på kontakten.

Trinn 4

Koble LED-en til strøm og sjekk om den fungerer.

Trinn 5

Koble til en USB-kabel Du kan også koble LED-en til en USB-kabel. Det er to typer slike kabler, men de har ingen grunnleggende forskjell i løpet av arbeidet, så finn noen unødvendig kabel og kom i gang. Det er fire kontakter i USB-kabelen, hvorav to overfører data, en kontakt er " jord ", og den andre overfører spenning … Det er til ham du trenger å koble til LED-lampen. Bruk en tester for å kontrollere spenningen og bestemme positive og negative poler på dioden. Bruk wire cutters til å fjerne ledningene som overfører spenninger. Lodde motstanden til den positive kontakten, dekk loddet med varmekrymp. Koble den positive pinnen på LED-lampen til den andre pinnen på motstanden og lukk loddepunktet. Lodd den negative kontakten til dioden til jordkontakten, dekk loddet med varmekrymp. Koble USB-kabelen til datamaskinen og sjekk om den fungerer.

Anbefalt: