Hvordan Skanne, Lese, Dekryptere En QR-kode

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skanne, Lese, Dekryptere En QR-kode
Hvordan Skanne, Lese, Dekryptere En QR-kode

Video: Hvordan Skanne, Lese, Dekryptere En QR-kode

Video: Hvordan Skanne, Lese, Dekryptere En QR-kode
Video: Проверка qr кодов вакцинации на подделку. 2024, April
Anonim

QR-koder har blitt brukt i Japan og asiatiske land siden 1994, de finnes bokstavelig talt overalt: fra forskjellige produkter som hviler i butikkhyllene, fargerike skilt til forskjellige reklameblad.

Hvordan skanne, lese, dekryptere en QR-kode
Hvordan skanne, lese, dekryptere en QR-kode

Opprinnelig ble QR-koden utviklet og presentert av et selskap som heter Denso-Wave for interne behov. I dag har koden funnet utbredt bruk på andre områder, siden bruken ikke krever noen royalty og forblir gratis.

Strekkodemutasjon

Utseendet ble innledet av den høye populariteten til strekkoder, noe som førte til at mengden informasjon om gjenstander som er koblet til dem, ikke lenger oppfyller kravene til brukerne. Det ble utført en rekke eksperimenter, som gjorde det mulig å oppnå en mer praktisk måte å kode data på.

I tillegg til populariteten i Japan, har QR-koden blitt utbredt i andre land. Det har vært praktisert lenge i Asia, men, merkelig nok i Europa og Amerika, blir det brukt sjeldnere, på det stadium av den første utviklingen.

Tidligere måtte strekkoder skannes med en tynn stråle fra en spesiell enhet som bare identifiserte varene med en digital kryptert kode. Hovedforskjellen mellom den nye QR-koden var at skanneren leste den som et slags todimensjonalt bilde, fordi bildet av QR-koden er spesielle firkanter for synkronisering, som orienterer koden for enkel lesing av skanneren.

Hovedtrekket i ovennevnte kode er den enkle applikasjonen i handelsnæringen, takket være dens raske gjenkjenning av ethvert tilpasset utstyr, opp til en vanlig mobiltelefon på Android-, Windows- eller Apple-plattformen.

Jobber med QR

Det er verdt å huske at dette er et universelt lagringsmedium. Denne typen koding har fått sin anerkjennelse fordi alle kan jobbe med en QR-kode. Etter å ha installert en spesiell leseprogramgjenkjenning i telefonen, lar den brukeren umiddelbart overføre informasjon av interesse til telefonen sin, sende spesielle meldinger, legge til kontakter. Mange mobiloperatører har lenge tatt hensyn til populariteten til QR-koden og slipper mobile enheter med en forhåndsbygd kodegjenkjenningsfunksjon.

Det er også spesiell programvare for bruk av QR-koder, forskjellige applikasjoner kreves for forskjellige telefonmodeller.

For å lese en QR-kode ved hjelp av en mobiltelefon, trenger du et fungerende kamera. Etter at du har lastet ned programmet for å lese QR-koder, må du installere det, og sikte kameraet mot QR-koden, vent til programmet dekoder det og viser nødvendig informasjon.

I Japan selv finner QR-koder uventede bruksområder: de kan til og med bli funnet på kirkegården, hvor de brukes til å gi informasjon om den avdøde. Disse kodene brukes aktivt i museer, involvert i arbeidet med reisebyråer. I Lviv er det for eksempel til og med en spesiell turistbevegelse som har plassert QR-koder på turiststeder, dette gjøres slik at en turist, selv alene og uten å kjenne språket, lett kan navigere i den nye byen.

Anbefalt: