Hvordan Digitalisere Svart-hvitt-bilder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Digitalisere Svart-hvitt-bilder
Hvordan Digitalisere Svart-hvitt-bilder

Video: Hvordan Digitalisere Svart-hvitt-bilder

Video: Hvordan Digitalisere Svart-hvitt-bilder
Video: Kurs i Photoshop CS6: Slik lager du et svart-hvitt bilde | Utdannet.no 2024, Kan
Anonim

Du kan digitalisere gamle bilder fra familiealbum eller sjeldne bilder av kjendiser ved hjelp av et vanlig digitalkamera eller flatbed-skanner. Dette lar deg lage arkiver med digitaliserte bilder og lagre skanninger av bilder i best kvalitet.

Hvordan digitalisere svart-hvitt-bilder
Hvordan digitalisere svart-hvitt-bilder

Du kan lagre svart-hvitt-bilder av et familiearkiv, militære kronikker eller opptak av landets historie i ubegrenset tid ved å konvertere dem til digitalt format. Uvurderlige dokumenter, ansikter i falmede fotografier blir oppbevart i familiealbum, ligger i esker. De smuldrer, forverres fra fuktighet, bryter fra tørrhet, blekner. Disse bildene og dokumentene kan ikke gjentas, akkurat som det er umulig å returnere den siste tiden. De må bevares slik at etterkommerne husker røttene, historien og verdsetter den. Det er en ting å bare høre om krigen, og en helt annen å se ansiktet til en oldefar i militæruniform før de drar til fronten, for å få en felles familielikhet, for å føle det felles fra fortiden og nåtiden.

Digitalisering med digitale kameraer

En måte å digitalisere gamle fotografier på er å ta et bilde med et digitalt kamera. Overfør og lagre de resulterende filene til en egen mappe på datamaskinen din uten ekstra bildebehandling eller etter retusjering og forbedring i fotoredigerere. Ved å sortere alle bildene kan du opprette store arkiver.

Ulempene med denne metoden inkluderer blending, forvrengning ved fotografering, hvis en amatør fotograferer. Det er bedre hvis det gjøres av en profesjonell fotograf med spesialutstyr. Det er ikke billig, og hvis det er mange gamle bilder, blir denne metoden veldig dyr.

Digitalisering med en skanner

Den alternative måten å digitalisere bilder på er mye enklere. Den er tilgjengelig for en datamaskinbruker som har status som en avansert bruker.

Det er nok å skanne et bilde, lagre det i en egen mappe, og dyre bilder vil være tilgjengelige både for visning på hvilken som helst datamaskin, bærbar eller mobil enhet og for utskrift av kopier.

Det er bedre å bruke flatbed-skannere med en oppløsning på ca. 2400 DPI og høyere for dette formålet. Skannerne som inngår i MFP-settet (skriver + skanner + kopimaskin) er hovedsakelig designet for kopiering av dokumenter og gir ikke et høykvalitetsbilde når du skanner.

Finn en skanner på datamaskinens enheter, høyreklikk på "skann", og lagre filen i riktig format når skanningen er fullført.

Hvis du bare har tenkt å skrive den ut, lagrer du den i fotoformat.

Hvis du vil lagre det resulterende bildet i best mulig kvalitet, velger du BMP-format. Dette formatet tar opptil flere hundre megabyte, så husk at det kanskje ikke er nok plass på datamaskinen din til alle bildene digitalisert på denne måten.

Det vanligste JPEG-formatet komprimerer ethvert bilde, så kvalitetstap vil være uunngåelig, men ikke kritisk. Men det vil tillate deg å lagre mange filer på datamaskinen din og opprette et stort arkiv.

Etter at de skannede bildene er lagret, kan de behandles i hvilken som helst grafikkeditor. Bedre er selvfølgelig Adobe Photoshop, men Paint Net er også bra.

Det haster med å digitalisere gamle bilder uten å kaste bort tid. Det er ikke uvanlig at arvingene tar ut hauger med gamle album med fotografier i søpla, uten å ha noe ønske eller mulighet til å holde historien til det avdøde folket.

Hvem vet hvilket gammelt album, hvilket hus kan inneholde ukjente bilder av kjente forfattere eller avdøde politikere. Kanskje forfedrene dine en gang tok et bilde med Chelyuskinites eller Lyubov Orlova? Digitaliser historien frossen i gamle fotografier for ettertiden, ta deg god tid.

Anbefalt: