Hvordan Lage En Diode

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Diode
Hvordan Lage En Diode

Video: Hvordan Lage En Diode

Video: Hvordan Lage En Diode
Video: diode laser hysteroscopy for an isthomecele 2024, April
Anonim

En LED skiller seg fra en lyspære ved at hyppig inn- og utkobling ikke forkorter levetiden. Dette gjør at den kan brukes sammen med strømbrytere uten frykt for skade.

Hvordan lage en diode
Hvordan lage en diode

Bruksanvisning

Trinn 1

Den enkleste måten å få LED til å blinke er med en innebygd bryter. For å gjøre dette, bruk spenning på den i direkte polaritet. Noen av disse diodene har innebygde motstander slik at de kan forsynes med opptil fire volt uten en ekstern motstand. Men husk at de også har beskyttelsesdioder med omvendt polaritet. Hvis du kobler en slik LED til kilden feil, og samtidig ikke bruker en motstand, vil beskyttelsesdioden varme opp og smelte den lysemitterende krystallen. For å forhindre at dette skjer, bruk en motstand uten feil når du sjekker polariteten til en slik LED. Gjør det samme med en forsyningsspenning som overstiger fire volt, og også hvis du ikke vet om det er en beskyttende motstand i den blinkende LED-en.

Steg 2

Ved å slå krystall på og av med jevne mellomrom, modulerer bryteren i den blinkende lysdioden strømforbruket til enheten tilsvarende. Dette gjør at den kan brukes til å avbryte strøm gjennom to eller tre konvensjonelle lysdioder. Slå dem på, og observer polariteten, i rekkefølge med blinking. I samme kjede kobler du motstanden i serie, og øker forsyningsspenningen slik at det er nok til å åpne alle lysdiodene. Vanlige lysdioder blinker synkronisert med den blinkende.

Trinn 3

I noen tilfeller er det nødvendig at lysdiodene ikke blinker synkront, men i uoverensstemmelse. I dette tilfellet skal alle blinke. Koble dem parallelt, og observer polariteten. Hvis de trenger motstander, kobler du en i serie med hver.

Trinn 4

Du kan også få LED-lampen til å blinke på andre måter. Den vanligste av disse er bruken av RC-generatorer, ellers kalt multivibratorer. De er delt inn i symmetriske, asymmetriske og laget på logiske elementer. Prøv spesielt å bygge en slik generator i henhold til diagrammet som er vist i illustrasjonen. I dette tilfellet vil de to lysdiodene blinke vekselvis.

Trinn 5

Hvis du bygger en struktur som inkluderer en Arduino firmware-plattform eller lignende, må du ikke bruke flere elementer for å få den til å blinke. Koble den gjennom en motstand enten med anoden til den positive strømforsyningen og katoden til kontrollerutgangen, eller med katoden til den felles ledningen og anoden til kontrollerutgangen. I det første tilfellet vil det lyse på et logisk null, i det andre - på et logisk. Ved å skrive programmet på en slik måte at logikknivået ved den tilsvarende utgangen endres med jevne mellomrom, vil du få LED-lampen til å blinke.

Anbefalt: