Hvordan Lage Et Program

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Program
Hvordan Lage Et Program

Video: Hvordan Lage Et Program

Video: Hvordan Lage Et Program
Video: Hvordan lage et program i Eclipse 2024, Kan
Anonim

Med fremkomsten av informasjonsteknologi blir programmering en stadig mer nødvendig og etterspurt ferdighet. Men å skrive dine egne programmer krever ikke bare forutgående opplæring, men også en spesiell tankegang.

Hvordan lage et program
Hvordan lage et program

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem deg for et programmeringsspråk. Valget avhenger bare av deg, fordi grunnleggende nivåprogrammer kan gjøres på alle språk på omtrent samme måte. Fagpersoner ordner språk i omtrent følgende rekkefølge i henhold til deres "bredde av evner": pascal, basic, delphi, C. Selv om denne klassifiseringen er veldig subjektiv - er det bare at forskjellige språk eksisterer for forskjellige formål. I dag er det C ++ programmering som ofte brukes, så det er fornuftig å begynne å lære med en gang fra dette språket.

Steg 2

Plukk opp programvare. Selvfølgelig er arbeid i Borland-serien en sandkasse for alle programmerere: det er det eldste og mest upraktiske programmeringsmiljøet som fremdeles fungerer under DOS. Poenget med å bruke det er at det er veldig strengt med hensyn til syntaks og riktige algoritmer, mens mer moderne studioer, for eksempel Microsoft Visual Studio, vil korrigere halvparten av feilene for deg i prosessen, og du vil ikke engang forstå at du gjorde dem - det, absolutt skadelig, spesielt først. Imidlertid, etter grunnleggende mestring av språket (når du har nådd for eksempel å jobbe med tekster), er det ganske enkelt nødvendig å bytte til VS, siden det er lite sannsynlig at du bruker programvaren som er skrevet gjennom Borland i praksis.

Trinn 3

Bruk For Dummies-serien. De er skrevet på et ekstremt forståelig språk og vil hjelpe deg raskt og fullstendig å lære programmeringsspråket. Hvis informasjonen boken gir deg ikke er nok, kan du se etter en annen og mer seriøs litteratur. Kombiner alltid lesing med praksis, og vær spesielt oppmerksom på skrivealgoritmer - dette vil være veldig nyttig for deg i fremtiden.

Trinn 4

Begynn å skrive dine egne programmer etter å ha lært språket. Treningen kan ta fra flere uker til et par måneder, men ikke bekymre deg - etter den første leksjonen vil du kunne skrive et arbeidsprogram. Men hvis du har en viss ide som må implementeres, er det bedre å starte den bare når du er helt sikker på at du kan fullføre prosjektet fra tre sider: grensesnittet (miljøet er ansvarlig for det meste av dette), algoritmen og programkoden.

Anbefalt: