Hva Skjedde Mellom Apple Og Samsung

Hva Skjedde Mellom Apple Og Samsung
Hva Skjedde Mellom Apple Og Samsung

Video: Hva Skjedde Mellom Apple Og Samsung

Video: Hva Skjedde Mellom Apple Og Samsung
Video: How Apple And Samsung Became Rivals 2024, Kan
Anonim

Apple er et amerikansk selskap med en betydelig andel mobile enheter, inkludert nettbrett. Aktivitetene til den sørkoreanske bekymringen Samsung overlapper Apple med produksjonen av mobile enheter. Denne konkurransen har blitt årsaken til patentkrigene mellom de to gigantene i den globale elektronikkindustrien.

Hva skjedde mellom Apple og Samsung
Hva skjedde mellom Apple og Samsung

Apple anklager Samsung for å kopiere design av iPads og iPhones i Galaxy Tab-serien. I tillegg til designet inkluderer søksmålet elementer av operativsystemets grafiske grensesnitt og emballasje av dingser. Totalt oppførte rettsdokumentene 22 sammenfallende punkter av designelementer, som etter det amerikanske selskapets oppfatning bryter patentlovene og immaterielle rettigheter.

Apple-advokater har fremmet slike krav for domstoler i forskjellige land og kontinenter. De fleste av dem vurderes fremdeles, og i de få som allerede er vurdert, har det blitt gjort beslutninger i forskjellige retninger - begge til fordel for Apple og Samsung. En stor seier i denne rettssaken kan betraktes som en avgjørelse fra en domstol i California i juni 2012 om å forby salg av Galaxy Tab 10.1-nettbrettet i USA. Forbudet vil forbli i kraft i landet til den nye prosedyren er ferdig. En slik avgjørelse vil forårsake betydelig økonomisk skade for den sørkoreanske bekymringen, men ifølge den amerikanske dommeren Lucy Koh kan størrelsen ikke sammenlignes med Apples tap.

I desember i fjor avviste en domstol i den nederlandske Haag et lignende krav fra amerikanerne. Og den britiske dommeren Colin Bierce nektet Apples påstander på en mye mer radikal måte. Hans avgjørelse krevde at det amerikanske selskapet skulle legge ut en uttalelse om ulikheten mellom iPad og Galaxy Tab innen seks måneder.

Domstolene avgjør både Apples påstander og Samsungs motkrav. Men i motsetning til den sørkoreanske bekymringen fører amerikanerne patentkrig på flere fronter - Yabloko-spillerne har juridiske krav mot Google og HTC. Sammen med søksmålene slutter ikke Apple å samarbeide med disse selskapene. For eksempel leverer sørkoreanere MacBook-minnemoduler og mikroprosessorer til mobile enheter i amerikanske selskaper, inkludert de kontroversielle iPad-nettbrettene.

Anbefalt: