Slik Kobler Du Til En Kondensatormikrofon

Innholdsfortegnelse:

Slik Kobler Du Til En Kondensatormikrofon
Slik Kobler Du Til En Kondensatormikrofon

Video: Slik Kobler Du Til En Kondensatormikrofon

Video: Slik Kobler Du Til En Kondensatormikrofon
Video: ВЕРНУЛИСЬ в ШКОЛУ чтобы СПАСТИ ПСА! Побег от Страшной Училки 3D! 2024, Kan
Anonim

Alle moderne kondensatormikrofoner inneholder en intern konstant kilde til polarisering kalt electret. Imidlertid har noen av disse mikrofonene en forsterker inne, og krever derfor fortsatt strøm.

Slik kobler du til en kondensatormikrofon
Slik kobler du til en kondensatormikrofon

Bruksanvisning

Trinn 1

For å koble en electret-mikrofon med et innebygd forsterkertrinn, som har to ledninger, må du først finne ut hvilken forsyningsspenning den er designet for: 1, 5 eller 3 V. Ta deretter en strømkilde som genererer tilsvarende konstant spenning. Ta en motstand med en verdi på flere kilo-ohm. Den negative terminalen til mikrofonen (den er koblet til kroppen med en knapt merkbar stripe av metall, og hvis den ikke er synlig, kan du bestemme den tilsvarende terminalen ved å ringe) kobles direkte til det negative av strømforsyningen. Koble den positive terminalen til mikrofonen til den positive terminalen på strømforsyningen ikke direkte, men gjennom en motstand med en nominell verdi på flere kilo-ohm. Koble deretter mikrofonens minuspol til lydenhetens felles ledning, og koble motstandens krysspunkt med den positive kontakten til mikrofonen til inngangen til enheten gjennom en kondensator med en kapasitet på flere tideler av en mikrofarad.

Steg 2

Den innenlandske elektretmikrofonen av typen MKE-3 skiller seg fra den importerte ved at den for det første er designet for en negativ forsyningsspenning på 4,5 V, og for det andre inneholder den allerede en strømbegrensende motstand inne i den. Koble den svarte, blå eller grønne lederen til mikrofonen til den felles ledningen til lydenheten og strømforsyningens positive. Fra den gule, oransje eller hvite ledningen, legg et signal til linjeinngangen på enheten gjennom samme kondensator som i forrige tilfelle. Koble mikrofonens brune eller røde leder til den negative siden av strømforsyningen.

Trinn 3

Hvis du vil koble en mikrofon til datamaskinens lydkort, må du ta hensyn til at motstanden og kondensatoren allerede er der. Men parametrene til de matchende elementene på lydkortet er valgt slik at mikrofonen må være designet for strømforsyning med en spenning på 1,5 V. Alle andre høres veldig stille ut. Koble mikrofonens minuspol samtidig med stikkontaktenes felles og midtkontakter, og den positive kontakten med fjernkontakten som tilsvarer høyre kanal.

Anbefalt: