Hvordan Velge En Radiomottaker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Radiomottaker
Hvordan Velge En Radiomottaker

Video: Hvordan Velge En Radiomottaker

Video: Hvordan Velge En Radiomottaker
Video: ROC - Bruk av Sailor VHF 2024, April
Anonim

Mange enheter (for eksempel en mobiltelefon, radio eller CD-spiller) støtter radiomottak. Imidlertid fortsetter individuelle radioer å være populære.

Hvordan velge en radiomottaker
Hvordan velge en radiomottaker

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem hvor du vil lytte til mottakeren. Faktum er at noen enheter ikke vil bli mottatt av alle stasjoner i betydelig avstand fra byen. Derfor, for en sommerbolig, bør du kjøpe en mottaker med et bredt spekter. I tillegg, hvis du liker å lytte til noen vestlige radiostasjoner, så få en flerbølgeradio (i tillegg til FM-radiostasjoner, vil den også fange MW- og LW-bølger).

Steg 2

Tenk på forhånd om hvor mye du er villig til å bruke på kjøp av slikt utstyr. Kostnadene vil direkte avhenge av radiomottakerens kraft og dimensjoner. Prisen påvirkes også av om det er en mono-enhet eller en stereoanordning (sistnevnte vil koste deg litt mer).

Trinn 3

Ikke glem slike tekniske krav som høy følsomhet for enheten, tilstedeværelsen av en detaljert skala (ideelt sett digital) og selektivitet. Sistnevnte betegnelse betyr at enheten må motta selv svake signaler, samtidig som den motstår forstyrrelser som oppstår ved tilstøtende frekvenser. I tillegg bør enheten sørge for forstyrrelsesfri drift hvis en utendørs antenne i full størrelse er koblet til den. Det skal imidlertid bemerkes: prisen på slike radioer vil være passende.

Trinn 4

Det er ønskelig at mottakeren kan fungere på både batterier og strøm. I tillegg skal enheten ikke bare være lett og kompakt, men samtidig vibrasjons- og fuktbestandig. Takket være disse egenskapene vil eieren av radioen kunne transportere og bruke den selv under forhold med høy luftfuktighet (for eksempel et sted på bredden av et reservoar).

Anbefalt: