Skulle Et Barn Kjøpe En E-bok

Innholdsfortegnelse:

Skulle Et Barn Kjøpe En E-bok
Skulle Et Barn Kjøpe En E-bok

Video: Skulle Et Barn Kjøpe En E-bok

Video: Skulle Et Barn Kjøpe En E-bok
Video: Alle mot En 2024, Kan
Anonim

En e-bok er en praktisk, lett og relativt billig innretning som lar deg lese bøker, magasiner og dokumenter i elektronisk form. Selv om mange foreldre er mistenkelige for ny teknologi, kan denne enheten bli uunnværlig for studenten, forbedre den akademiske ytelsen og introdusere ham for lesing.

Skulle et barn kjøpe en e-bok
Skulle et barn kjøpe en e-bok

Hvorfor trenger et barn en e-bok?

Foreldre som er i tvil om et barn skal kjøpe en e-bok, har to hovedargumenter. Den første er at slike dingser er skadelige for synet, ettersom lyse LCD-skjermer anstrenger øynene. Det andre er at i stedet for å lese, vil barnet bruke tid med en bok, se på videoer og bilder, kommunisere på Internett. Begge disse argumentene tåler ikke kritikk: for det første kan du kjøpe en bok med E-Ink-teknologi, som gjør at skjermen på enheten nesten ikke skiller seg fra papir, og for det andre er de fleste bøkene enfunksjon, det vil si bare la deg lese og ingenting annet.

Videre kan e-bøker være mer nyttige for øynene enn vanlige, ettersom de har innstillinger for skrift, kontrast, lys.

Det er mange grunner til at det vil være nyttig for en student å ha en e-bok. For det første er det en enorm besparelse - millioner av bøker passer inn i en enhet, du trenger ikke å kjøpe skjønnlitteratur for å få barnet til å lese selv, og til og med mange lærebøker kan lastes ned slik at du ikke trenger å ta med deg tunge ryggsekker til skole.

For det andre vil e-boken utvikle barnets interesse for å lese. Moderne barn elsker forskjellige dingser og føler seg mer modne, viktige og selvsikre blant jevnaldrende hvis de har slike enheter. De vil raskt finne ut arbeidet til leserboka deres, de vil laste ned nye e-bøker, og det blir lettere og morsommere for dem å gjøre leksene sine.

Hvordan velge en e-bok for et barn?

En e-bok for et barn skal ha en rekke spesifikke egenskaper. For det første er det pålitelighet og holdbarhet - barn er vanligvis mindre forsiktige og oppmerksomme enn voksne, de glemmer ofte at det er en verdifull ting i sekken og håndterer den uforsiktig.

Ideelt sett, hvis boken har en metallveske, og sørg for å kjøpe en god sak for den for ikke å bryte skjermen.

Den mest passende skjermstørrelsen for et barn er 7 inches, større lesere er vanligvis skjøre og tar mye plass, og små er vanskeligere å lese. Det er ikke nødvendig å kjøpe dyre enheter med mange forskjellige funksjoner for et barn: en student trenger ikke ha tilgang til hele listen over forskjellige tekstformater, de grunnleggende er nok - fb2, txt, pdf, og lydspillere, video spillere, Internett og andre tillegg vil bare distrahere lesingen. Og, selvfølgelig, ikke kjøp barnebøkene dine med fargerike skjermer, det er skadelig for øynene.

Anbefalt: