Hvordan Sjekke En Kinescope

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke En Kinescope
Hvordan Sjekke En Kinescope

Video: Hvordan Sjekke En Kinescope

Video: Hvordan Sjekke En Kinescope
Video: Hvordan sjekke om du har en brannbombe bak TV-en? 2024, Kan
Anonim

Hovedfeilene i bilderøret, som kan oppstå, kan identifiseres allerede før driften startes. Videre kan dette gjøres hjemme ved hjelp av en spesiell enhet.

Hvordan sjekke en kinescope
Hvordan sjekke en kinescope

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du installerer kinescope i TV-en, anbefales det å sjekke den. I butikken utføres denne kontrollen på en spesiell testbenk. Ofte kan mange feilfunksjoner identifiseres hvis du bruker en spesiell enhet som fungerer på nettverket og er koblet til terminalene i kinescope. Hvis du sjekker en CRT som allerede er satt inn i TV-en, fjerner du panelet fra CRT-basen.

Steg 2

Litt om å jobbe med enheten. For eksempel, hvis du sjekker tilstanden til isolasjonen mellom filamentet og katoden, så hvis den er i god stand, vil du se hvordan bare ett lys tennes. Og hvis det er kortslutning, vil to lys være på.

Trinn 3

Hvis kontrollen av isolasjonen mellom filamentet og katoden ikke avdekket en feil, vri bryteren på enheten til posisjon 2 og bestem tilstanden til isolasjonen mellom rutenettet og katoden. Hvis isolasjonen er normal, vil du bare se en elektrode av neonlampen gløde.

Trinn 4

Ofte oppstår skader på kinescope allerede under bruk av TV-en. Slike funksjonsfeil er ekstremt vanskelige å oppdage, fordi dårlig bildekvalitet kan være fraværende, eller det kan være et resultat av en feil på TV-enheten, og ikke en feil i kinescope. Hvis vi snakker om funksjonsfeil i kinescope, kan noen av dem identifiseres med de tilsvarende tegnene.

Trinn 5

For eksempel, hvis skjermen ikke har noen glød, er det mest sannsynlig på grunn av brudd på vakuumet. Sjekk tilstanden til vakuumet ved å se ut som speilbelegget som ligger i halsen på kineskopet nær katoden, det blir hvitt hvis vakuumet er dårlig. Hvis du ser et belegg med vanlig farge, kan det skyldes tap av utslipp fra kineskopekatoden.

Trinn 6

Vær oppmerksom på at fjernsyn med bilderør er en saga blott, og derfor, selv i verksteder, vet ikke alle og ikke alltid mestere hvordan de skal sjekke og reparere billedrør. Kontakt fagpersoner som har jobbet i mer enn et år i tilfelle havari.

Anbefalt: