Hvordan Velge 3d-briller

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge 3d-briller
Hvordan Velge 3d-briller

Video: Hvordan Velge 3d-briller

Video: Hvordan Velge 3d-briller
Video: Как получить доступ и заменить батарею на 3D-стекле Panasonic 2024, Kan
Anonim

Tredimensjonale teknologier lot ikke noen være likegyldige, i dag ønsker flere og flere å kjøpe en 3D-TV og tredimensjonale briller hjemme. Produsenter supplerer ofte teknikken med briller, men de er sjelden av god kvalitet. Det er bedre å kjøpe kvalitetstilbehør i tillegg.

Hvordan velge 3d-briller
Hvordan velge 3d-briller

Bruksanvisning

Trinn 1

Til tross for at det er produsert mange 3D-briller i dag, kan alle deles inn i to store grupper: passive og aktive briller.

Passive 3D-briller er delt inn i to undergrupper: polariserte briller og anaglyfbriller. Anaglyph tredimensjonale briller er de enkleste, dette er de samme fargede filmene i papprammer som vi kan se på noen kinoer, i butikkhyllene. Fargen på filmen på venstre og høyre side er din egen, standardbriller bruker rød og grønn film. Hver farge, når de sender et signal, fanger bare sitt eget spektrum; som et resultat oppnås et tredimensjonalt bilde, om enn med noe forvrengte nyanser.

Anaglyph-briller med gule og blå linser bidrar til å unngå fargeforvrengning. En av undertypene på anaglyfbriller brukes til å se Dolby 3D Digital Cinema-filmer. Polariserende briller danner et bilde separat for hvert øye på grunn av de optiske egenskapene til linsene som brukes. Men slike briller krever at skjermens lysstyrke økes, ellers blir bildet kjedelig.

Steg 2

Aktive 3D-briller med lukker skiller seg fra passive briller ved at et tredimensjonalt bilde dannes ved å vekselvis lukke øynene med spesielle flytende krystallskodder. TV-en eller projektoren gjengir bildet synkronisert med brillene, og for riktig bruk av slike briller er det nødvendig med en spesiell sensor for å overføre signalet.

Aktive 3D-briller er ganske dyre, men de lar deg få et bilde av høyeste kvalitet. Av minusene er det verdt å merke seg for eksempel markedsføringen av noen produsenter. De lager briller som bare er kompatible med visse TV-modeller. I tillegg til kvaliteten på bildet, bør det estimeres på hvilken avstand seerne vil sitte når de ser på. Passive briller lar deg se 3D-filmer i en avstand på opptil 6 meter, aktive enheter - opptil 15 meter. Aktive 3D-briller egner seg til kinoer og konferanserom der bildet sendes fra en projektor, og passive briller anbefales for å se filmer hjemme.

Trinn 3

Før du kjøper briller, må du se på parametrene til TV-en din: brillene må matche dem. Hvis det ikke er noen instruksjoner for TV, husk bare hva slags briller du fikk med TV-en. Hvis dette var enkle tynne briller, så er polariserende briller ganske passende for deg, men hvis brillene var plastiske, med vekt på med indikatorer, er ditt valg lukkerbriller.

Aktive lukkerbriller har et batteri som ligger på baugen nær linsen. Synkroniseringskvaliteten med bildet avhenger i stor grad av kvaliteten på arbeidet, så velg briller som har den høyeste batterikapasitetsindikatoren. Batteriet lades ved hjelp av mini- eller mikro-USB-ledninger, sjekk om de er fullstendige, og sjekk også muligheten for lading fra en datamaskin - dette er praktisk. Det er enda mer praktisk hvis modellen du ønsker har muligheten til å lade opp trådløst med en spesiell matte.

Trinn 4

Vær oppmerksom på linsens overføring - dette er en indikator på dens følsomhet. Så hvis merket er 30%, vil bildet i brillene være 70% mørkere enn det virkelige.

Trinn 5

Hvis det er barn i familien, kjøper du briller til dem hver for seg, må de være merket "For barn". Slike briller er mye lettere enn voksne, mindre i størrelse og har som regel mer følsomme linser.

Trinn 6

Husk å snakke med en konsulent, gi ham beskjed fra hvilken avstand du planlegger å se på TV. Alle tredimensjonale briller har en rekkevidde, men denne indikatoren er indikert helt på slutten av instruksjonene, så det er bedre å avklare. Kino og konferanserom vil kreve en annen modell enn hjemmet. Maksimal rekkevidde for brillene er for tiden 15 meter.

Anbefalt: