Hvordan Installere Bakgrunnsbelysning I En Bil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Installere Bakgrunnsbelysning I En Bil
Hvordan Installere Bakgrunnsbelysning I En Bil

Video: Hvordan Installere Bakgrunnsbelysning I En Bil

Video: Hvordan Installere Bakgrunnsbelysning I En Bil
Video: Dekkanikeren - Hvordan installere forsterker og subwoofer i bilen din. 2024, April
Anonim

For større komfort i mørket er det noen ganger nødvendig å øke belysningsgraden for visse områder i kjøretøyets interiør. Dette kan gjøres ved bruk av små biler eller striplamper som bruker glødelamper, lysrør eller lysdioder.

Hvordan installere bakgrunnsbelysning i en bil
Hvordan installere bakgrunnsbelysning i en bil

Nødvendig

Automotive (designet for en spenning på 12 volt) lysrør eller tape LED-lamper med ønsket lengde og farge, tilkoblingskabler, et multimeter, et loddejern, lodde, kolofonium

Bruksanvisning

Trinn 1

Bruk lysrør eller LED-stripelys for å forbedre den generelle belysningen i kjøretøyets interiør, siden de bruker betydelig mindre strøm enn glødelamper. Avhengig av størrelsen på armaturene, fest dem på sidestolpene eller på et hvilket som helst praktisk sted i kabinen ved hjelp av metallskruer. LED-stripelys har vanligvis en selvklebende bakside. For å montere en slik lampe, rengjør og avfett overflaten du vil montere den på. Fjern deretter beskyttelsesfilmen fra limlaget og trykk den mot den rensede overflaten.

Steg 2

Koble til, observer polariteten, parallelt med standard innvendig belysningslampe. Bestem polariteten til strømforsyningen med et multimeter. For å gjøre dette, kobler du en svart testledning til enhetens felles terminal og en rød testledning til spenningsmålingsledningen. Slå på enheten ved å vri knotten til sektoren for måling av DC-spenning, og sett den motsatt tallet 20 (målegrense 20 volt). Koble testledningene til standard interiørlampe. Slå den på. Hvis enheten viser en spenning med minustegn, er den røde sonden på enheten koblet til den negative ledningen, og den sorte sonden til den positive ledningen til armaturens strømforsyning. Hvis minustegnet ikke vises på displayet, er tilkoblingens polaritet motsatt.

Trinn 3

Hvis du vil at det nye lyset skal tennes uavhengig av standard interiørlyset, setter du den lille bilbryteren på dashbordet til to posisjoner. Lodde 2 ledninger til bryterterminalene. Koble en ledning fra bryteren til armaturets positive terminal. Koble den andre ledningen til den positive ledningen til sigarettenneren. Koble den negative strømkabelen til kjøretøyets jord.

Anbefalt: