Fordeler Og Ulemper Ved Plasma-TV-er?

Innholdsfortegnelse:

Fordeler Og Ulemper Ved Plasma-TV-er?
Fordeler Og Ulemper Ved Plasma-TV-er?

Video: Fordeler Og Ulemper Ved Plasma-TV-er?

Video: Fordeler Og Ulemper Ved Plasma-TV-er?
Video: OLED vs Plasma TV Comparison (Incl. Motion, Brightness, HDR vs SDR) 2024, Kan
Anonim

Hvis du ikke allerede har valgt når du kjøper en stor TV, kan et plasmapanel være det beste alternativet for rom med stort område. Plasma formidler veldig tydelig statiske bilder og dynamiske scener. Imidlertid har plasma-TV-er også noen ulemper.

Fordeler og ulemper ved plasma-TV-er?
Fordeler og ulemper ved plasma-TV-er?

Plasma-TV er multifunksjonell. Den kan kobles til både datamaskin og hjemmekino. TV-en har mange kontakter for forskjellige formål. Plasma skiller seg fra andre TV-apparater innen produksjonsteknologi. Plasmaceller spiller rollen som piksler i plasma-TV-er. Cellene plasseres mellom to glasspaneler. Antall celler når millioner, de er fylt med neon- eller xenongass. Når strøm strømmer gjennom cellene, lyser de opp. Cellene lyser lysere når spenningen stiger.

Selv på veldig store plasma-TV-skjermer som 103 tommer, forblir bildekvaliteten veldig høy.

Plasma-TV-fordeler

Den viktigste fordelen med "plasma" for familier med barn er ganske sterkt glass, i motsetning til den flytende krystallskjermen, som bryter med den minste påvirkning. Fargemetning, skarphet og klarhet, samt den høyeste kvaliteten på fargegjengivelse, dybden i mørke farger er hyggelig overraskende. For eksempel viser en plasma-TV rike svarte.

Plasmapaneler har utmerket dynamisk kontrast, da det ikke er bakgrunnsbelysning på skjermen. I aktive scener observeres ikke bildeforvrengning, overføring av bevegelser er mest realistisk. Når et signal med lav oppløsning kommer, blir bildet myknet, oppløsningen justeres til inngangskanalen.

Jeg er veldig glad for at når du ser på en plasma-TV, blir øynene mindre slitne, siden det absolutt ikke er noe flimmer. Og fraværet av magnetisk stråling beskytter ikke bare øynene, men også all helse generelt.

Plasmaskjermen har en bred synsvinkel (ca. 160 grader), bildet er godt synlig selv fra siden. Tykkelsen på skjermen er optimal, det er mulig å henge TV-en på veggen ved hjelp av braketten.

De mest solgte og mest pålitelige plasma-TV-ene på det russiske markedet er modeller fra Samsung og Philips.

Ulemper med plasma-TV

Plasmapanel er mer egnet i mørke rom, i sterkt sollys eller kunstig lys, visning blir ubehagelig. Under drift blir TV-en veldig varm og avgir mye varme selv. Samtidig observeres et ganske stort forbruk av elektrisitet, "plasma" kan på ingen måte kalles en energispareteknikk. Ulempene kan også tilskrives TV-ens store masse (igjen i sammenligning med flytende krystall).

Noen plasma-TV-modeller er svært utsatt for bildebeholding. I tillegg er det en risiko for såkalt innbrenning av skjermen, bildekvaliteten forringes over tid. Men i sammenligning med et bilderør vinner selvfølgelig et plasmapanel.

Til tross for de eksisterende negative punktene, er det nylig plasma-TV-er som får stadig mer popularitet.

Anbefalt: