Hvordan Lage En Lastegaffel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Lastegaffel
Hvordan Lage En Lastegaffel

Video: Hvordan Lage En Lastegaffel

Video: Hvordan Lage En Lastegaffel
Video: Hvordan lage diagram i Excel 2024, Kan
Anonim

En plugg kalles en enhet for å kontrollere ladetilstanden til individuelle battericeller. Denne pluggen består av en kraftig opptrekksmotstand, et DC-voltmeter og to testledninger.

Hvordan lage en lastegaffel
Hvordan lage en lastegaffel

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn ut hva spenningen skal være på en fulladet enkeltbatteribank fra bruksanvisningen. Sørg også for at batteriet er designet for å gi tilgang til de enkelte bankene.

Steg 2

Ta et mikrometer. I serie med den inkluderer du en motstand av en slik motstand som ved en spenning som litt overskrider grensen for en boks. Bytt ut skalaen til instrumentet med et nytt. Kalibrer den ved å bruke en varierende DC-spenning i riktig polaritet til det resulterende voltmeteret. Overvåke spenningen som tilføres under kalibreringen med et referansevoltmeter.

Trinn 3

Finn ut av instruksjonene for batteriet verdien av nominell (ikke maksimum!) Laststrøm. Konverter alle verdiene til SI-systemet, og resultatet vil være i det. Beregn motstanden til lastmotstanden ved hjelp av formelen R = U / I, hvor R er motstanden, Ohm, U er spenningen, V, I er strømmen, A. Vær forsiktig: erstatt spenningen til en celle i formelen, ikke hele batteriet.

Beregn effekten tildelt motstanden med formelen: P = UI, hvor P er effekten, W, U er spenningen, V, I er strømmen, A. Velg den nominelle effekten til lastmotstanden mer enn den som er tildelt fra standardserien. Det må være kablet.

Trinn 4

Få en testledning som kan håndtere strømmen som strømmer gjennom opptrekksmotstanden. Koble dem til motstanden med ledninger som også tåler denne strømmen. Lodd leddene godt.

Trinn 5

Koble et voltmeter, bestående av et mikroammeter og en liten motstand i serie med det, parallelt med belastningen. På probene, angi polariteten som tilsvarer polariteten til voltmeteret. Isoler deretter leddene.

Trinn 6

Fest alle delene til en stiv dielektrisk og brannsikker ramme med et håndtak. Plasser sonderne slik at avstanden mellom dem er lik avstanden mellom glassterminalene.

Trinn 7

Sørg for at batteriet ikke lades for øyeblikket, og at det ikke lades andre batterier i nærheten av det. Hvis ladingen av det testede batteriet eller nærliggende batterier nylig er avsluttet, må du ventilere området slik at det ikke er hydrogen i luften før du bruker lastepluggen.

Trinn 8

Koble lastepluggen til bankene en etter en, og observer polariteten. Hold den koblet til banken i noen sekunder, og pass på at målingene ikke endres i løpet av denne tiden. Ikke hold pluggen tilkoblet lenger. Les avlesningene umiddelbart før du kobler enheten fra boksen.

Anbefalt: