Hvordan Lese Mikrokretsløp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lese Mikrokretsløp
Hvordan Lese Mikrokretsløp

Video: Hvordan Lese Mikrokretsløp

Video: Hvordan Lese Mikrokretsløp
Video: Urinalysis Lab Test & Urine Dipstick Test Explained! 2024, Kan
Anonim

For å lese tekst skrevet på et annet språk, må du kjenne minst alfabetet. Det er umulig å lese et mikrokretsløp uten å kjenne spesielle symboler - et slags elektronisk alfabet.

Hvordan lese mikrokretsløp
Hvordan lese mikrokretsløp

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn flere oppslagsverk om elektronikk. For å lese mikrokretsene må du gjøre deg kjent med de betingede grafiske betegnelsene eller, som de ellers kalles, UGO. Det finnes flere forskjellige typer UGO: i henhold til innenlandske standarder og utenlandske. I sin tur er utenlandske delt inn i europeiske og amerikanske. Det er mange forskjeller mellom dem. For eksempel er en motstand i det europeiske UGO-systemet indikert med et rektangel, og i det amerikanske er det avbildet som en sikksakklinje.

Steg 2

Vær oppmerksom på særegenheter ved betegnelsene for tilkobling av deler. I diagrammer er deler forbundet med linjer. For å lese mikrokretsen riktig, må du vite at hvis to linjer (i diagrammet symboliserer ledninger) krysser hverandre eller den ene omgår den andre i en bue, så er det ingen sammenheng mellom dem. Hvis en liten fylt sirkel vises mellom disse linjene i skjæringspunktet, betyr dette at ledningene i dette avsnittet er koblet til hverandre. Tvert imot, i diagrammer laget ved hjelp av pseudografikk, betyr krysset av linjer en forbindelse mellom ledningene, og fraværet av en forbindelse vises ved at en av linjene brytes på stedet der den andre passerer.

Trinn 3

For å lese pseudografiske diagrammer, må du bruke en skrift med en mellomrom og tydelig fremheve forskjellene mellom andre metoder for å tegne diagrammer som er underlagt ulike innenlandske og utenlandske standarder.

Trinn 4

Forskjell mellom komplekse betegnelser på tegningen. For eksempel, for å lese en mikrokrets riktig, må du vite at en ledningsnett (selen kan være virtuell, dvs. at ledningene ikke er vridd) er indikert med en tykkere linje. Ved utgangen fra bunten er hver ledning med normalt tverrsnitt vanligvis nummerert. Den ferdige noden kan kobles til flere kontakter samtidig, som hver er separat nummerert. Nummereringsregelen for kontakter avhenger av typen.

Anbefalt: