Hvordan Skiller En DSLR Seg Fra En Såpeskål

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skiller En DSLR Seg Fra En Såpeskål
Hvordan Skiller En DSLR Seg Fra En Såpeskål

Video: Hvordan Skiller En DSLR Seg Fra En Såpeskål

Video: Hvordan Skiller En DSLR Seg Fra En Såpeskål
Video: 🎙 NATIONAL GEOGRAPHIC Photographer JIM RICHARDSON | INTERVIEW | On PHOTOGRAPHY 🔝 2024, April
Anonim

I dagens verden er skillet mellom en DSLR og et kompakt digitalkamera uskarpt. Dette skyldes at produsenter prøver å nå et større antall målgrupper, og derfor lager de såkalte "pseudospeil", "semi-profesjonelle" og "forbedrede såpefat". Det er derfor det er så vanskelig i dag å definere hva som er forskjellen mellom et speilreflekskamera og et vanlig digitalkamera. Det er imidlertid verdt å prøve å gjøre det.

Hvordan skiller en DSLR seg fra en såpeskål
Hvordan skiller en DSLR seg fra en såpeskål

"Speil" og "såpefat": enhet, vekt, pris

Først og fremst skiller et speilreflekskamera seg fra et vanlig med sin interne struktur. Den første har et speil som projiserer et bilde på en film eller matrise. For å forhindre at det går i stykker, må du håndtere "DSLR-ene" veldig forsiktig, prøv å ikke slippe dem. "Såpeskål" inneholder også en matrise som er følsom for lys, og den bearbeidede informasjonen lagres i digital form.

Andre tegn er ikke alltid signifikante, siden forskjellene mellom de to typer kameraer - som allerede nevnt i begynnelsen - er uskarpe. Imidlertid kan du i de fleste tilfeller stole på størrelse og vekt. "Speil" er generelt tunge, "såpeskåler" er lette og kompakte.

Prisen på en DSLR og et vanlig digitalkamera er vanligvis forskjellig. Den andre er mye dyrere, den første er billigere. Men selv her kan det være unntak.

"Speil" og "såpeskål": innstillinger, bildeformat, bruksområde

Det kompakte digitale kameraet er en allsidig enhet for fotografering. Med den kan du stole på den gjennomsnittlige kvaliteten på bildene, mens den ikke har komplekse innstillinger og ikke krever spesiell kunnskap for nybegynnere. Og "DSLR" er en base av høy kvalitet for en oppgradering. For eksempel, når du bytter linser, kan du få en annen fargeeffekt, "zoom" osv. DSLR-er gir mange kreative muligheter for fotografering, og de går utover automatiske moduser.

Med "DSLR" kan du trekke ut bilder i RAW-format - ukomprimerte data som gir fullstendig informasjon om signalet og tillater videre arbeid med bildet. Og "såpekasser" lar deg vanligvis bare lagre bilder i grafisk format JPEG. Dette er veldig praktisk for de som ønsker å motta bilder som kan brukes umiddelbart - legg dem ut på siden deres på et sosialt nettverk, send dem på e-post til venner, etc. Men for bildebehandling av høy kvalitet er det rå RAW-formatet som er nødvendig. Den brukes av profesjonelle fotografer, retusjører og fotokunstnere.

Den siste forskjellen, som ikke er så merkbar i dag som den var for noen år siden, er omfanget av bruken. Tidligere ble speilreflekskameraer bare brukt av profesjonelle fotografer, og kompakte digitale kameraer var ment for amatører. I dag har det blitt veldig fasjonabelt å kjøpe digitale speilrefleks-enheter.

Anbefalt: