Hvordan Velge Et Profesjonelt Videokamera

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Profesjonelt Videokamera
Hvordan Velge Et Profesjonelt Videokamera

Video: Hvordan Velge Et Profesjonelt Videokamera

Video: Hvordan Velge Et Profesjonelt Videokamera
Video: Panasonic AG-AC30: самая доступная по цене профессиональная видеокамера 2024, April
Anonim

I dag er ingen overrasket med et videokamera. Dette miraklet av teknologi er nå ikke bare til stede blant TV-folk, men også blant vanlige brukere som ønsker å dokumentere viktige øyeblikk i livet. Men hvis du kan begrense deg til et amatørvideokamera for hjemmebruk, trenger du en profesjonell modell for mer seriøse aktiviteter.

Hvordan velge et profesjonelt videokamera
Hvordan velge et profesjonelt videokamera

Bruksanvisning

Trinn 1

Videokameraer er ikke bare profesjonelle og vanlige. Det er en annen type - semi-profesjonell, som har nær funksjonalitet til profesjonelle og brukes av avanserte amatører og til og med noen operatører for å filme rapporter. Hvis du ikke jobber som operatør i et stort TV-studio, kan du gjerne ta et valg til fordel for et semi-profesjonelt videokamera, fordi det gir mye bedre kvalitet enn husholdningsmodeller.

Steg 2

Semi-profesjonelle kameraer har et godt tre-matrise-objektiv (CCD-er på minst 1/4 ") med en diameter på 58 mm eller mer. Slike parametere gir høy følsomhet og følgelig utmerket opptakskvalitet selv i mørket, noe som er problem for de fleste husholdningsvideokameraer. Profesjonelle kameraer har også tre matriser med en minimumsstørrelse på 1/2 ", uten LCD-skjerm og autofokus, men med utskiftbare objektiver. Slike kameraer er mye tyngre enn semi-profesjonelle, og selvfølgelig mye dyrere. Derfor, selv om du tjener penger ved å filme, må du ikke skynde deg å skaffe deg en slik modell - en semi-profesjonell en vil gi deg alle nødvendige funksjoner og fotografering av høy kvalitet.

Trinn 3

Semi-profesjonelle kameraer veier fra to til fire kilo, de er skuldermontert og håndholdt. I motsetning til husholdningsmodeller har semi-profesjonelle alltid et håndtak for enkel bæring. En "kanon" (retningsmikrofon) eller en standardmikrofon er vanligvis plassert foran håndtaket. Semi-profesjonelle kameraer tar opp på kassetter, selv om du i dag også kan finne flashbaserte. Slike videokameraer er tilgjengelige fra Panasonic, Canon, Sony. Informasjonen deres blir spilt inn i AVCHD-format (oppløsning 1920 x 1080).

Trinn 4

Et semi-profesjonelt videokamera har nødvendigvis en ZOOM-funksjon, som kan være digital og optisk. Merk at det er svært få digitale effekter i semi-profesjonelle modeller, siden profesjonell fotografering nesten alltid blir gjort "ren", slik at de senere kan behandles ved hjelp av andre måter etter behov, fordi fotografering med innebygde effekter ikke kan fjernes fra dem.

Anbefalt: