Hvordan Velge Et Kamera For En Amatør

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Kamera For En Amatør
Hvordan Velge Et Kamera For En Amatør

Video: Hvordan Velge Et Kamera For En Amatør

Video: Hvordan Velge Et Kamera For En Amatør
Video: Hvordan velge riktig kamera? Elkjøp forklarer 2024, April
Anonim

Et digitalt kamera designet for amatørfotografering skiller seg selvfølgelig fra et profesjonelt kamera med svakere funksjoner, men det er perfekt for hverdagsfotografering, der de fleste av disse alternativene ikke er nødvendige. For å velge et godt amatørkamera er det viktig å ta hensyn til en rekke nyanser - fra de grunnleggende funksjonene og egenskapene til enheten til tilstedeværelsen av tilleggsfunksjoner i den.

Hvordan velge et kamera for en amatør
Hvordan velge et kamera for en amatør

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på størrelsen på digitalkamerasensoren. Denne parameteren er ansvarlig for den endelige bildeoppløsningen, og jo høyere denne verdien er, desto flere piksler vil bildet inneholde. Forskjellen når du fotograferer med et kamera med lavere oppløsning og et kamera med en høy verdi av denne parameteren, vil imidlertid bare være merkbar når du skriver ut bilder i store formater.

Steg 2

For amatørfotografering og utskrift av bilder i det vanlige 10 x 15-formatet er kameraer selv med 4 megapiksler nok, mens de fleste moderne amatørkameraer er utstyrt med en matrise med en oppløsning på mer enn 12 megapiksler.

Trinn 3

Tenk på den fysiske størrelsen på sensoren, som bestemmer hvor stort det dynamiske området og den høye følsomheten vil være i kameraet. Jo høyere dette tallet er, desto mindre digital støy vil det være i bilder tatt under dårlige lysforhold.

Trinn 4

I amatørkameraer varierer matriser fra 1/2, 3 "- for budsjettmodeller, opp til 1/1, 6" - for topp-end. Det skal bemerkes at oppløsningen til matrisen og dens fysiske størrelse er innbyrdes relatert: kvaliteten på de endelige bildene er dårligere, jo flere megapiksler er per matrisenhet. Det vil si at den økte oppløsningen til matrisen med dens alltid små dimensjoner ikke øker kvaliteten på bildene.

Trinn 5

Legg merke til hvordan kameraet er i stand til å skyte fjerne objekter. Denne egenskapen til kameraet kan bedømmes av en slik parameter som zoomforholdet. Enheten med de høyeste forstørrelsesverdiene bør velges hvis du har tenkt å bruke den ofte til fotografering av fjerne motiver. I andre tilfeller kan denne verdien være overflødig. For et kompakt budsjettkamera er en forstørrelsesfaktor på 5-8 ganger tilstrekkelig.

Trinn 6

Ulike fotograferingsmodi og antall kan spille en viktig rolle i valg av kamera. Ved hjelp av automatiske moduser kan nybegynnere amatørfotografer ikke tenke på kamerainnstillingene. Manuelle moduser vil i sin tur hjelpe avanserte brukere med å justere lukkerhastighet, blenderåpning og andre parametere selv. For de fleste hobbyenheter er portrett, sport, landskap, barn og natt scene modi standard. Manuelle moduser kan vises som manuell, blenderprioritet, lukkerprioritet.

Anbefalt: