Hvordan Bestemme Kameraets "kjørelengde"

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Kameraets "kjørelengde"
Hvordan Bestemme Kameraets "kjørelengde"

Video: Hvordan Bestemme Kameraets "kjørelengde"

Video: Hvordan Bestemme Kameraets
Video: HOW TO CHECK USAGE OF HOURS ON THE CANON C200 (CAMERA MILEAGE) 2024, April
Anonim

Kamera kjørelengde - Det er ingen "offisiell" definisjon for dette begrepet, men det refererer til antall bilder som er tatt med kameraet. Den mest utslitte ressursen på gode kameraer er lukkeren, den forverres raskest. Profesjonelle kameraer har flere ressurser, mens amatører har mindre. Informasjon om antall fangede bilder er i metafilen, som kan vises ved hjelp av spesielle programmer, men ikke alltid.

Metodene er forskjellige for kameraer fra forskjellige produsenter
Metodene er forskjellige for kameraer fra forskjellige produsenter

Det er nødvendig

exif-leser

Bruksanvisning

Trinn 1

For Nikon- og Pentax-kameraer lagres all informasjon om hvor mange ganger kameraet har klikket på lukkeren i en spesiell exif-fil. For å se det, trenger du bare å finne et program som kan lese slike filer og dekryptere dem. Det er ikke vanskelig, for eksempel Opanda EXIF eller ShowExif vil gjøre, det er andre applikasjoner. De er alle små og enkle. Programmet må åpne bildet som sist ble tatt med kameraet. Egenskapene som vises av applikasjonen vil inneholde parameteren "Totalt antall lukkerutgivelser", motsatt som en numerisk verdi er angitt - dette er kameraets kjørelengde.

Steg 2

Canon-produsenter har ikke bestemt seg nøyaktig for om de vil støtte exif-formatet, slik at du kan finne ut alt om noen kameraer ved hjelp av metafiler, men om noen ikke. Hvis kameraet, hvis kjørelengde du er interessert i, ikke støtter muligheten til å finne ut antall rammer som er tatt, har du to måter. Den første er å undersøke kameraet nøye. Mest sannsynlig, hvis den ble aktivt brukt, vil den være merkbar i utseende. Eller du kan gi kameraet til et servicesenter, der de vil kunne bestemme kameraets alder, denne metoden er mer pålitelig og mer nøyaktig.

Trinn 3

Når det gjelder et Olympus-kamera, er tilnærmingen ganske vanskelig. Hvis du ikke vet det, er det umulig for noe å gjette hvordan kjørelengden blir sjekket på kameraet. Det vil ta noen få skritt. Slå på kameraet først. Åpne deretter minnekortrommet. Deretter trykker du på to knapper samtidig, den første "spill" (i noen modeller "meny"), den andre "ok". Deretter må du trykke knappene opp, ned, venstre, høyre etter tur. Trykk på lukkerknappen og deretter opp igjen. Denne handlingssekvensen vil fortelle deg hvor mange bilder kameraet tok.

Anbefalt: