Hvordan Slipe Kniver På En Clipper

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Slipe Kniver På En Clipper
Hvordan Slipe Kniver På En Clipper

Video: Hvordan Slipe Kniver På En Clipper

Video: Hvordan Slipe Kniver På En Clipper
Video: SKARPEKNIVER - Slik sliper du knivene dine 2024, Kan
Anonim

Liker du å bruke en klipper hjemme, men over tid blir bladene kjedelige, det blir ubeleilig å kutte? Du kan slipe bladene selv med en klipper.

Hvordan slipe kniver på en clipper
Hvordan slipe kniver på en clipper

Bruksanvisning

Trinn 1

Kjedelige kniver er lette å få øye på. Bladene deres er ordnet på en slik måte at begge skjerpede metallplanene som kammene er plassert på, presses veldig tett mot hverandre. Det ene bladet er statisk, mens det andre beveger seg relativt til det første. Kammene løfter og styrer håret, og bladene kutter det. Dette resulterer i et jevnt kutt av samme lengde. Hvis knivene er kjedelige, er det ujevne kutt etter maskinen, og individuelle hår har forskjellige lengder. Dette fører til ubehagelige opplevelser, siden maskinen tar tak i håret, men ikke klipper det, men knuser og ødelegger strukturen.

Steg 2

Bladene skjerpes vanligvis i verksteder. Det er alle nødvendige verktøy, spesialmaskiner, arbeidet gjøres raskt og effektivt. Etter en slik sliping vil du ikke skille om det er en ny kniv eller en allerede brukt.

Trinn 3

For selvsliping, snur du maskinen, tar ut bladene, tørk dem grundig med en børste. Slip kniver for hånd på slipesteiner. Bare husk at en slik sliping ikke vil være av høy kvalitet, slik at du ikke vil kunne bruke maskinen på lenge. Videre er manuell sliping for tidkrevende. Vær forsiktig så du ikke kviser på kniven.

Trinn 4

Bruk en spesiell maskin til å slipe bladene. Fest kniven i den og skjerp jevnt med en spesiell roterende stang. Arbeid veldig forsiktig, det er bedre å bruke briller og hansker for ikke å skade øynene dine med støv. Tørk av knivene etter sliping igjen, smør dem med spesiell smøreolje eller se olje, sett sammen maskinen igjen.

Trinn 5

For å holde knivene skarpe så lenge som mulig, ta godt vare på klipperen din mens du er i bruk. Etter hvert kutt, rengjør bladene på de kappede hårene med en spesiell børste for klipper. Det er bedre hvis bustene på den har middels hardhet. Hvis du ikke har en, bruk en gammel tannbørste. Smør maskinen med jevne mellomrom med smøreolje og oppbevar den på et tørt sted.

Anbefalt: