Hvordan Ta Bilder Med DSLR-kameraer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Bilder Med DSLR-kameraer
Hvordan Ta Bilder Med DSLR-kameraer

Video: Hvordan Ta Bilder Med DSLR-kameraer

Video: Hvordan Ta Bilder Med DSLR-kameraer
Video: Fotografen - Ditt kamera #5 - Hvordan filme med ditt DSLR kamera! 2024, Mars
Anonim

En gang ble speilreflekskameraer ansett som rent profesjonelt utstyr, men i dag kan du finne såkalte semi-profesjonelle og til og med amatør-speilreflekskameraer på salg. Men bare ett kjøp av et slikt kamera vil ikke gjøre deg til en strålende fotograf, du må først lære å fotografere med en DSLR.

Alle kan lære å fotografere med en DSLR
Alle kan lære å fotografere med en DSLR

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvor langt du kan gå i DSLR-fotografering, avhenger bare av ditt ønske om å lære kunsten å fotografere. Det er fullt mulig at du blir fornøyd med fotografier tatt i automatisk modus, og du ikke føler noe ønske om å utvikle deg videre, som fotograf. Du bør ikke føle deg skyldig og unnskylde de som tror at ved å fotografere med en speilreflekskamera skyter du en kanon mot spurv. Selv i automatisk modus vil en DSLR produsere bilder som er bedre enn de som er tatt med et digitalt kamera. Og hvis du er fornøyd med alt, så la det forbli slik.

Utforsk modusene kameraet ditt har
Utforsk modusene kameraet ditt har

Steg 2

Men det kan hende at du vil få mer ut av kameraet ditt, så må du bli bedre kjent med det. Først av alt, få instruksjonene for bruk og les den nøye fra begynnelse til slutt. Når du snur den siste siden i manualen, får du en ide om alle modusene og funksjonene til kameraet, blir kjent med formålet med alle spakene og knappene, og forstår hvordan du bruker dem. På samme tid, prøv å ikke bare lese, men også ta bilder i løpet av lesingen. Teori, støttet av praksis, blir alltid husket og lært bedre. Manualen til kameraet vil være den første boka du leser, men på ingen måte den siste. Kjøp eller lån en bok som lærer det grunnleggende om fotografering for å hjelpe deg med å forstå konsepter som blenderåpning, lukkerhastighet, eksponering, parentes og mer. Og ta bilder, ta bilder mens du leser. For eksempel kan du lese så mye du vil om eksponering og muligheten for justeringer av den, men til du selv tar en serie med identiske bilder med forskjellig eksponeringskompensasjon, er det lite sannsynlig at du forstår "hvordan det fungerer."

Ta mange bilder under treningen
Ta mange bilder under treningen

Trinn 3

Men trening i spesialkurs vil fortsatt være mer effektiv. Du trenger ikke lete etter kurs i ditt område. Vær oppmerksom på Internett, i det kan du finne både gratis fotoleksjoner og hele fotoskoler som gjennomfører kursene sine online. Trening kan enten være betalt eller gratis. Med den betalte treningsmetoden får du muligheten til å kommunisere med en lærer som vil lære deg, analysere dine suksesser og fiaskoer. Og ikke glem å fotografere, fotografere mye. Bare med øvelse vil du lære å fokusere riktig, velge ønsket opptaksmodus, angi riktige parametere osv. Etter et par måneder, ved å sortere gjennom gamle og nye bilder, vil du bli overrasket over hvor mye din fotograferingsferdighet har vokst. Men du vil forstå en annen ting - det er ingen grense for perfeksjon. Selv de kuleste fagpersonene lærer noe nytt hver dag. Kanskje vil du selv en dag bli profesjonell og kunne fortelle at karrieren din begynte med det vanlige ønsket om å lære å fotografere med en DSLR.

Anbefalt: