Hvordan Lage En Lader

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Lader
Hvordan Lage En Lader

Video: Hvordan Lage En Lader

Video: Hvordan Lage En Lader
Video: Hvordan å lage en lego Cozmo og en lader til Cozmo 2024, Kan
Anonim

Ikke alle batterier kan lades med en hjemmelaget lader. For eksempel er det farlig å lade litiumion, litiumpolymer og lignende batterier på denne måten. Men for nikkel-kadmium- og nikkel-metallhydridbatterier er slike enheter ganske passende.

Hvordan lage en lader
Hvordan lage en lader

Det er nødvendig

  • - to batterier størrelse AA eller AAA;
  • - dobbelt batterirom, tilsvarende størrelsen på batteriene;
  • - 5 volt strømforsyningsenhet;
  • - loddejern, lodd og nøytral flux;
  • - multimeter;
  • - en lyspære for en spenning på 3, 5 volt og en strøm som tilsvarer en tidel av batterikapasiteten.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forsikre deg om at du faktisk er oppladbare batterier, ikke batterier, og at de har et HiCd- eller NiMH-elektrokjemisk system.

Steg 2

Velg riktig merkestrøm for lyspæren. Del kapasiteten til batteriene, uttrykt i milliampere-timer, med ti, og du vil finne ut strømmen til pæren i millimeter. Hvis kapasiteten til batteriene blir omgjort til ampere før deling, vil lampens nominelle strøm også oppnås i disse enhetene.

Trinn 3

Koble den positive polen til strømkilden til den positive polen i batterirommet gjennom lyspæren. Koble den negative terminalen direkte til den negative terminalen i batterirommet. I det åpne kretsløpet slår du på et multimeter som fungerer i DC-millimeter-modus.

Trinn 4

Hvis nødvendig, må du lade ut batteriene slik at det er en volt per batteri. Det er best å lade dem ut separat. For å gjøre dette, bruk en last som for eksempel består av pærer som er egnet for spenning og strøm. I ingen tilfeller skal batteriene tømmes med kortslutning og generelt overskride utladningsstrømmen som er spesifisert i passet.

Trinn 5

Sett batteriene i rommet, så kobles de automatisk i serie. Slå på strømforsyningen - den nåværende begrensende lampen skal lyse. Sjekk med et multimeter at ladestrømmen faktisk er lik en tidel av kapasiteten. Hvis dette ikke er tilfelle, velg en lyspære med tilsvarende lavere eller høyere ladestrøm.

Trinn 6

Bytt ut multimeteret med en genser. Hold batteriene i femten timer. De er da klare til bruk.

Trinn 7

Hvis det viser seg at batteriene har mistet kapasiteten, det vil si selv etter femten timers lading med en strøm som tilsvarer en tidel av kapasiteten, blir de raskt utladet, de bør trenes. For å gjøre dette er det nødvendig å utføre flere vekslende sykluser med full ladning og full utladning med en strøm lik ladestrømmen. Hver gang skal batteriene tømmes i en slik grad at det kreves en volt for hver av dem.

Anbefalt: