Hvordan Lage En Lader Av En Strømforsyning

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Lader Av En Strømforsyning
Hvordan Lage En Lader Av En Strømforsyning

Video: Hvordan Lage En Lader Av En Strømforsyning

Video: Hvordan Lage En Lader Av En Strømforsyning
Video: Преобразователь постоянного тока 12В в 43В для двигателя постоянного тока 2024, April
Anonim

Ikke lad batteriene direkte fra strømforsyningen. Ladestrømmen må være begrenset. Avhengig av type strømforsyning, kan dette gjøres på en av to måter.

Hvordan lage en lader av en strømforsyning
Hvordan lage en lader av en strømforsyning

Bruksanvisning

Trinn 1

Kontroller batteritypen. Det må være enten nikkelkadmium (betegnet NiCd eller NiCad) eller nikkelmetallhydrid (betegnet NiHM). Lad aldri litiumion, litium-polymer, litium-jern eller andre litiumholdige batterier med andre ladere enn de som leveres av produsenten. Ikke lad elektrokjemiske celler, spesielt de som bruker metallisk litium.

Steg 2

Det enkleste tilfellet oppstår når den eksisterende strømforsyningen har en nåværende stabiliseringsmodus. En slik blokk har to regulatorer: spenning og strøm. Den fungerer i modus for stabilisering av den innstilte spenningen som er innstilt av den første regulatoren til den forbrukte strømmen overstiger innstillingen med den andre. Deretter bytter den til gjeldende stabiliseringsmodus, hvorfra den går ut etter at laststrømmen faller under den innstilte verdien. I dette tilfellet er det bare å stille spenningen en volt høyere enn batteriets nominelle verdi, og strømmen er lik ladestrømmen. Koble deretter batteriet til enheten, observer polariteten (dvs. koble til de samme polene på enheten og batteriet), og slå deretter på enheten.

Trinn 3

Oftest er det imidlertid strømforsyninger som bare kan stabilisere spenningen. Hvis du bare har en slik enhet, må du slå på den nåværende stabilisatoren i serie med batteriet. Den enkleste slik stabilisatoren er en vanlig glødelampe. Spenningen den er designet for må være lik differansen mellom strømforsyningens utgangsspenning og spenningen på et fullstendig utladet batteri. Det samme som lyspæren skal utformes for, velg nær ladestrømmen. Når du kobler til batteriet på denne måten, må du også observere polariteten. Sørg for å måle strømmen i kretsen, og hvis den ikke er lik den beregnede, bruk en annen pære.

Trinn 4

Beregn selve batteriets ladestrøm ved hjelp av følgende formel: I = c / 10, hvor jeg er ladestrømmen, A, c er batterikapasiteten, Ah

Trinn 5

Velg ladetiden som tilsvarer femten timer. Ikke kortslut et ladet eller utladet batteri under noen omstendigheter.

Anbefalt: