Hvordan Velge En God Spillhodetelefon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En God Spillhodetelefon
Hvordan Velge En God Spillhodetelefon

Video: Hvordan Velge En God Spillhodetelefon

Video: Hvordan Velge En God Spillhodetelefon
Video: Puteguide: Hvordan velge riktig hodepute | JYSK 2024, April
Anonim

Etter å ha bestemt seg for å kjøpe gode hodetelefoner begynner nesten alle å forestille seg disse enhetene i deres fantasi, sin fancy form, størrelse, farge osv. Markedet i dag er faktisk mettet med forskjellige varer og for å velge en kvalitetsvare - i vårt tilfelle, hodetelefoner, må du ta en god titt på alle egenskaper.

Velg gode hodetelefoner for spill
Velg gode hodetelefoner for spill

Hva du bør ta hensyn til

Det er nødvendig å velge hodetelefoner for spill med alt ansvar, siden denne tingen vil tjene deg trofast i flere år. Hovedparametrene i dette tilfellet inkluderer størrelse, farge, pris og selvfølgelig lydkvalitet.

Profesjonelle hodetelefoner, i motsetning til billige forfalskninger, er preget av ergonomisk design og forbedret lydkvalitet. Størrelsen økes vanligvis litt, pluggen er gullbelagt - dette reduserer signaldempingen betydelig.

Cup-type

Type kopper kan være åpne og lukkede. I det fri er det en forbindelse med miljøet, i det lukkede er høyttalerne isolert fra omverdenen i kopper. Det er bedre å velge lukkede hodetelefoner for ikke å lytte til ekstern støy, men bare det som virkelig er nødvendig.

Følsomhet

Det er også nødvendig å være oppmerksom på følsomheten til enheten - den kan være lav eller høy. Hodetelefoner med høy følsomhet vil høres mye høyere ut da høyttaleren vil kunne svare på selv det svakeste signalet. Denne parameteren måles i desibel, og grensene bør være mellom 100 og 120 dB / mW.

Motstand

Motstand - jo lavere det er, desto mer strøm vil det passere gjennom hodetelefonene, noe som betyr at de vil høres høyere ut. Denne parameteren er tvetydig, siden utladingen av batteriene akselereres med høy lyd. Gode modeller av datamaskinhodetelefoner har impedansverdier på 200 til 600 ohm. Hvis vi snakker om bærbare, vil 16 til 64 ohm være nok her.

Bue

Buen på hodetelefonene kan også være annerledes, her som du liker best. Den klassiske versjonen - hun går rundt hodet og presser koppene i ørene. Buen skal være av slitesterkt materiale og ha en enkel konstruksjon. Det er også kroker, ørepropper og intrakanale (vakuum) kroker.

Frekvensrespons

Noen få ord om frekvensresponsen. Hvis hodetelefonene er gode, vil produsenten definitivt indikere denne karakteristikken. Det menneskelige øret er i stand til å oppfatte lyd bare i et bestemt område, og jo bredere grensen til denne "tunnelen" er, desto flere funksjoner kan man se. Den nedre grensen for gode hodetelefoner skal ikke være lavere enn 20 Hz, og den øvre grensen bør ikke være mer enn 20 kHz. Frekvensresponsen på grafen skal være i form av en rett linje, og jo flere “bølger” på grafen, desto mer vil visse frekvenser falle ut.

Ikke-lineær forvrengning

En annen parameter, tilsynelatende ganske forvirrende, er ikke-lineær forvrengning. Prøv å forestille deg at inngangen er et signal i form av en vanlig sinusbølge, og utgangen er et forvrengt signal på grunn av overtoner. Forskjellen i prosent til hovedsignalet vises som denne parameteren. Jo høyere hodetelefonklassen er, desto lavere er ikke-linearitetsverdien. Normen er en indikator fra 0,5 til 2%.

Land

I tillegg er det nødvendig å referere til produsentens land. Produksjonsstedet kan ha stor innvirkning på kvaliteten. I dag kan du ofte finne produkter fra Kina i hyllene, men selv derfra er ikke alle av dårlig kvalitet. Det er fortsatt bedre å kjøpe gode spillhodetelefoner fra USA eller Tyskland. Hvis vi snakker om enheter for mobiltelefoner, fortjener hodetelefoner fra Finland og Korea mer oppmerksomhet enn andre.

Lyddemping

Støydempingssystemet er en annen parameter som må overvåkes. Det er nødvendig for å undertrykke akustisk interferens. Kan være aktiv eller passiv. Sistnevnte brukes i budsjetthodetelefoner - det lages bare en spesiell type øreputer. For rikere enheter brukes et aktivt system som genererer støy som ligner på interferens, men bare invertert 180 grader. Dette demper nesten 90% av uønsket støy. Ulempene med systemet kan omfatte forvrengning av lyd på grunn av refleksjon fra koppene, fullstendig lydisolasjon fra omverdenen (du hører kanskje ikke signalene fra biler, telefonsamtalen eller stemmen til en person i nærheten). Imidlertid vil slike enheter appellere til de som ofte reiser på t-banen, fly, busser og tog.

Konklusjon

Høyttalernes kraft og størrelse kan variere i dag. Størrelse er ikke det viktigste i moderne hodetelefoner. Tidligere, jo større enheten var, jo høyere hørtes den ut. Nå kan små hodetelefoner gjengi lyd med en slik kraft at forgjengerne “aldri drømte om”. Med kraft er det fremdeles lettere, etter å ha sjekket alle indikatorene, prøv å lytte til musikk på hodetelefoner, hvis lyden er saftig og lys, så er alt i orden, du kan kjøpe.

Anbefalt: