Hvilket Objektiv For Canon å Velge

Innholdsfortegnelse:

Hvilket Objektiv For Canon å Velge
Hvilket Objektiv For Canon å Velge

Video: Hvilket Objektiv For Canon å Velge

Video: Hvilket Objektiv For Canon å Velge
Video: 4 Best CANON Lenses for 2021 2024, Kan
Anonim

Å velge et objektiv er en krevende oppgave. Før du kjøper den, må du vite hvilke typer linser som er, hva er deres hovedtrekk og forskjeller fra hverandre.

Hvilket objektiv for Canon å velge
Hvilket objektiv for Canon å velge

Linsevalg

Profesjonelle fotografer forsikrer om at et godt objektiv er nøkkelen til vellykket fotografering. Selvfølgelig vil kvaliteten på fotografiene avhenge av fotografens dyktighet, og av typen teknikk, og av en rekke andre grunner. Men linsens rolle kan ikke undervurderes. Fagpersoner mener at det er bedre å kjøpe et billigere kamera og velge god optikk til det, og ikke omvendt.

Når du velger et objektiv, bør du først og fremst fokusere på dine egne behov. Det er veldig viktig å betrakte en slik indikator som brennvidde. I henhold til denne parameteren er alle linser delt inn i vidvinkel-, ultravidvinkel-, normal-, tele- og teleobjektiv. Hvis brennvidden er konstant, kalles slike linser "fikser".

Vidvinkel- og ultravidvinkellinser er primært designet for landskap og generelle bilder. Du kan ikke ta store portretter på dem, siden bildeforholdene vil være veldig forvrengt i kanten av rammen. Et eksempel på en vidvinkel prime-objektiv er Canon EF 28mm f / 2.8 IS USM.

Vanlige linser med brennvidde er allsidige linser. De er designet for å fange mennesker og spesifikke emner. Mange fotografer foretrekker nettopp slike modeller. Det mest etterspurte objektivet med normal brennvidde er Canon EF 50mm f / 1.4.

Objektiver anses å være lange brennvidder, og brennvidden er mer enn 50 mm. Samtidig anses modeller med en brennvidde på 85 mm og 135 mm som klassiske portrettlinser. De kan brukes til å ta nærbilder av mennesker. Hvis brennvidden til modellen er høyere enn 135 mm, hører den allerede til de såkalte teleobjektivene. Slike linser forstørrer bildet sterkt. Med deres hjelp blir det mulig å ta veldig interessante bilder mens du er på avstand fra motivet.

Canon-merket produserer for tiden utelukkende autofokuslinser. Innebygd autofokus lar deg ta bilder under vanskelige forhold når motivet er i bevegelse. Til tross for de åpenbare fordelene med slike modeller, bruker noen fotografer fremdeles utdaterte ikke-autofokuslinser for rolig arbeid.

Varifokale linser

Mange fotografer foretrekker å kjøpe zoomlinser som kan endre brennvidden innenfor et bestemt område for å dekke deres egne behov. Kvaliteten på slike linser er litt lavere enn de der brennvidden forblir uendret, men bruken av dem er veldig praktisk. En slik ting vil bli uunnværlig når du reiser, når en person rett og slett ikke kan bære en hel ryggsekk med fotografisk utstyr. Det billige Canon EF-S 18-55mm f / 3.5-5.6 zoomobjektivet og det mer allsidige Canon EF-S 18-135mm f / 3.5-5.6 er i høy etterspørsel i disse dager.

Når du kjøper et objektiv, bør du også ta hensyn til f-nummeret. Jo lavere det er, jo mer blenderåpning er objektivet. Modeller med høy blenderåpning tillater fotografering innendørs med vanskelige lysforhold.

Canon-objektiver varierer mye i ytelse. Alle modeller av høyeste kvalitet er merket med "L". Disse optikkene er veldig dyre og brukes vanligvis bare av profesjonelle fotografer.

Anbefalt: