Hvordan Identifisere En Transistor

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Identifisere En Transistor
Hvordan Identifisere En Transistor

Video: Hvordan Identifisere En Transistor

Video: Hvordan Identifisere En Transistor
Video: Forsøk på forklaring av diode og transistor 2024, April
Anonim

Transistoren er et forsterkningselement som er i stand til å øke den svake signalenergien som tilføres den på grunn av energien fra ekstra strømkilder.

Hvordan identifisere en transistor
Hvordan identifisere en transistor

Nødvendig

  • - transistor;
  • - ohmmeter.

Bruksanvisning

Trinn 1

Undersøk overgangene til transistoren (kollektorbase og emitterbase) for å bestemme typen transistor. I en bipolar transistor slås diodene på mot hverandre. I tilfelle det er p-n-p, er ekvivalente dioder forbundet med katoder, hvis tvert imot med anoder. For å finne ut hvilken type transistor, bruk et ohmmeter - en spesiell enhet som bestemmer motstandsverdien.

Steg 2

Koble den negative terminalen til ohmmeteret til basen for å sjekke kryssets fremre motstand, og den positive terminalen vekselvis til emitteren og samleren. For å utføre en omvendt motstandstest, kobler du den positive ledningen til basen. Ved hjelp av et ohmmeter kan du bestemme transistorens ledningsevne, samt tilordne utgangene.

Trinn 3

Koble den første ledningen til ohmmeteret til ledningen til transistoren, berør vekselvis de to andre ledningene til de andre. Deretter bytter du ledningene. Du må bestemme posisjonen til ohmmeteret der tilkoblingen av den andre terminalen til terminalene på transistoren, som ikke er koblet til noe, vil svare til en liten motstand. I dette tilfellet er terminalen på transistoren som er koblet til den første terminalen på ohmmeteret terminalen på basen. Hvis den første terminalen er positiv, er konduktivitetstypen til transistoren n-p-n; hvis negativ, så p-n-p.

Trinn 4

Bestem hvilken terminal på transistoren som tilsvarer samleren. For å gjøre dette, koble et ohmmeter til de to gjenværende terminalene. Koble basen til den positive terminalen, hvis transistoren er av n-p-n-typen, eller til den negative terminalen, omvendt. Deretter noterer du motstandsverdien som ohmmeteret viser.

Trinn 5

Bytt ohmmeterledninger og les motstanden igjen for å bestemme transistortypen. Ved lavere motstand er basen koblet til transistorens kollektor. Dermed vil du bestemme typen transistor og formålet med utgangene.

Anbefalt: