Hvordan Velge Et Speilreflekskamera

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Speilreflekskamera
Hvordan Velge Et Speilreflekskamera

Video: Hvordan Velge Et Speilreflekskamera

Video: Hvordan Velge Et Speilreflekskamera
Video: Hvordan velge riktig kamera? Elkjøp forklarer 2024, April
Anonim

Å velge DSLR er en vanskelig virksomhet. Det er bare ved første øyekast at de alle er like. Faktisk er hvert kamera unikt. Du kan velge et kamera basert på dine behov og krav. Det nytter ikke å kjøpe en profesjonell modell for 100-200 tusen rubler hvis du aldri har hatt en DSLR i hendene dine før. Og den profesjonelle fotografen trenger heller ikke kjøpe et inngangskamera, fordi det ikke oppfyller hans krav og ferdighetsnivå i det hele tatt. Deretter vil vi snakke om hvordan du velger et kamera for deg selv og hva du må ta hensyn til når du velger.

Hvordan velge et speilreflekskamera
Hvordan velge et speilreflekskamera

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du leter etter informasjon om valg av kamera, vil du sannsynligvis kjøpe din første DSLR. Derfor er ikke profesjonelle modeller verdt å vurdere. Du vil komme til kjøpet etter en stund. Du må alltid begynne å jobbe med yngre modeller. De vanligste og mest passende kameraene er NIKON D60, NIKON D70, NIKON D3000, NIKON D3100, NIKON D5000, NIKON D5100, CANON EOS 1000D, CANON EOS 1100D, CANON EOS 500D, CANON EOS 550D, CANON EOS 600D, SONY DSLR-A330, SONY DSLR-A380L, SONY DSLR-A290L, SONY DSLR-A230Y, SONY DSLR-A390L, SONY DSLR-A500L.

Steg 2

De har alle tilpasningsalternativene en nybegynner trenger. Ikke for høyt, men ganske tilstrekkelig indikatorer for lysfølsomhet (ISO), fargetemperatur, brannhastighet, fokushastighet osv. la en nybegynner jevnt "gå inn i emnet" og gradvis finne ut hva det er, hva det er til og hvordan du bruker det.

Trinn 3

Matrisens størrelse betyr selvfølgelig noe, men når du velger å bare fokusere på den. Hvis du vil lage bildet ditt mer enn bare å “ta et bilde”, må du sørge for at kameraet ikke bare kan ta bilder i.jpg-format, men også i.raw-format. Dette formatet gir store muligheter for bildebehandling. Hold enheten i hendene, den skal "ligge" i håndflaten, smelte sammen med deg. Hvis kameraet er fysisk ubehagelig for deg, vil det plage deg hele tiden under opptak. Noen modeller har en hjelpemeny for de som først tar opp kameraet. Det er ikke nødvendig, men veldig praktisk.

Trinn 4

Som regel leveres juniormodeller med settlinser ved kjøp. Kitovy er en fabrikkobjektiv med gjennomsnittlig ytelse og lav blenderåpning. Men for den første opplevelsen er det ganske nok å bli komfortabel med den nye teknikken. Senere kan du velge linsen som passer deg, eller til og med flere.

Trinn 5

Gå på shopping med minnekortet ditt før du kjøper. Se på forskjellige kameraer, sett inn minnekortet og ta flere bilder med forskjellige innstillinger eller i forskjellige moduser. Så du vil personlig sette pris på kameraets ytelse, brannhastighet, ergonomi og bekvemmelighet. Og hjemme kan du se bildene på en datamaskin og også vurdere fargegjengivelse, støynivå, klarhet og andre nyanser. Etter en personlig "bekjentskap" vil det være mye lettere for deg å ta et valg.

Anbefalt: