Hva Er UI Og UX Design

Hva Er UI Og UX Design
Hva Er UI Og UX Design

Video: Hva Er UI Og UX Design

Video: Hva Er UI Og UX Design
Video: Forskjellen på UX-design, UI-design og Webdesign (2020) 2024, Kan
Anonim

Grensesnitt omgir oss overalt: telefoner, biler, gater og fly, billettmaskiner og nettsteder - de er i alt som en person kan påvirke av sine handlinger.

Hva er UI og UX design
Hva er UI og UX design

Hvis grensesnittet er samspillet mellom en person og et livløst objekt, er brukergrensesnittet samspillet mellom en person og en datamaskin: nettsteder, mobilapplikasjoner, programmer. Og denne interaksjonen må designes av noen. Dette gjøres av grensesnittdesignere, som også kalles UI / UX-designere. De jobber med systemets prinsipper, rekkefølgen av handlinger som brukeren kan utføre, resultatet som han vil motta ved utgangen, klarheten, skjønnheten og bekvemmeligheten til objektet i bruk. Målet med en grensesnittdesigner er å gjøre samspillet mellom en person og et program hyggelig, logisk og vennlig. Det er en jobb i skjæringspunktet mellom design, engineering, markedsføring og psykologi.

Grensesnittets bekvemmelighet og skjønnhet er ofte designet av samme person, men grensesnitt blir mer og mer komplekse, så yrket er delt i to. User Interface Designer (UI) er den som har ansvaret for skjønnhet og glede. User Experience Designer (UX) er den som er ansvarlig for brukervennligheten og tilpassingen til forretningsmålene.

En brukergrensesnittdesigner håndterer alt relatert til grensesnittdesign og skaper klare, sammenhengende og vakre grensesnitt for brukeren. Hans hovedansvar er: styling, layoutopprettelse, direkte sidedesign. Den fungerer med farger, ikoner, typografi, navigering, menyer, knapper, vinduer, animasjoner, varsler. En UI-spesialist lager et design basert på innspill fra en UX-spesialist.

En UX-designer studerer brukerproblemer, forstår brukeratferd og utforsker opplevelse. UX-designeren må sørge for at produktet fungerer på en logisk måte og løser spesifikke problemer. Nøkkelansvar for en UX-proff: publikums- og produktforskning, utforming av brukerscenarier. En UX-designer er opptatt av brukerens "lykke": glede og produktivitet ved å jobbe med grensesnittet, generell forståelse og enkel problemløsning.

Rollene til begge designere overlapper hverandre, så det er umulig å bare håndtere brukergrensesnitt uten kjennskap til UX - og omvendt.

Anbefalt: