Enkel Kamerastabilisator

Innholdsfortegnelse:

Enkel Kamerastabilisator
Enkel Kamerastabilisator

Video: Enkel Kamerastabilisator

Video: Enkel Kamerastabilisator
Video: Лучший СТАБИЛИЗАТОР для камеры 2020 2024, Kan
Anonim

Stabilisatorer er spesielle enheter som kreves for å eliminere effekten av risting og rykk når du filmer med et videokamera eller en telefon. De aller første primitive stabilisatorene dukket opp for flere tiår siden, men nå er det et stort antall av dem. Hva er en enkel stabilisator for et kamera i dag, og hvilke typer stabilisatorer er det i dag?

Enkel kamerastabilisator
Enkel kamerastabilisator

Generell informasjon om stabilisatorer

Stabilisatoren (stabiliseringsanordningen) har et bredt utvalg av utførelser. Disse enhetene, avhengig av bygg og enhet, inkluderer:

  1. Spesielle moduler innebygd i matrisene til kameraer på smarttelefoner og kameraer. De er ikke i stand til å absorbere betydelig risting, men de kan lett takle mindre bevegelser. Slike typer enheter har funnet sin anvendelse ikke lenger i videofilming, men i fotografisk utstyr der du ikke trenger å gjøre plutselige bevegelser.
  2. Stativ. Avhengig av modell kan stativer holde kameraet statisk på en fast horisontal overflate, eller holde det i en stilling mens stativet beveger seg. Avhengig av antall støtter, kan dette være et enkelt eller komplekst treakset stativ. Det er også mer komplekse, profesjonelle modifikasjoner. Selvfølgelig kan du om nødvendig lage en primitiv stabilisator selv.
  3. Elektroniske stabilisatorer. For aktiv videofilming er bare elektroniske stabilisatorer egnet, siden de myker opp alle mulige myke vibrasjoner og reagerer på hver av dem ved hjelp av spesielle sensorer.

Men når du velger en stabilisator, må du vite hva en profesjonell modell består av, hvilke profesjonelle operatører bruker under filming, og hva er funksjonene til hver type av disse enhetene.

Funksjoner og design av en profesjonell stabilisator

Profesjonell kardan for videokamera består av følgende komponenter:

  • kardanledd;
  • en vest som lar deg holde hele strukturen;
  • strømavtaker (pil);
  • vertikal slange;
  • motvekt for større stabilitet.

Den profesjonelle stabilisatoren er festet i samme posisjon ved hjelp av en spakmekanisme med flere kalibreringsfjærer. Disse fjærene demper eventuelle små til middels lineære vibrasjoner. Et hengsel som passer inn i enheten forhindrer at kameraet roterer ukontrollert.

Den profesjonelle stabilisatoren tillater operatøren å rotere opptakeren bokstavelig 360 grader på en horisontal overflate og 45 grader på en vertikal overflate. Samtidig kan du oppnå en god fotograferingsvinkel uten unødvendige problemer.

Bilde
Bilde

Vesten i en profesjonell stabilisator er utstyrt med en ekstra skjerm plassert rett under kameraet. Komplekset, avhengig av konfigurasjon, inkluderer også spesielle vedlegg til kjøretøyet.

Nivået på stabilisering som gimbalen gir sammen med et tungt kamera er nesten umulig å slå av noen annen enhet. Selvfølgelig er lette, enkle stabilisatorer ikke i stand til å produsere den samme effekten, men de vil gjøre for normal skyting. Hvilke gimbals kan du kjøpe for DIY-filming?

Typer enkle stabilisatorer

Stabilisatorer for actionkameraer

De siste årene har det vært en uvanlig økning av interessen blant brukere rundt enkle, bærbare actionkameraer. Følgelig, hvis det er interesse for actionkameraer, er det interesse for tilbehør til disse enhetene, noe som kan forbedre kvaliteten på opptak og opptak.

Bedrifter som spesialiserte seg på å lage stabilisatorer sto heller ikke til side. De flommet over enhetsmarkedene med nye modeller av enkle stabilisatorer designet spesielt for lette ESC-kameraer.

Bilde
Bilde

SteadyCam bidro til å lage disse kompakte kardanene med Tiffen Smoothie, designet spesielt for lette håndholdte videokameraer. Under "bommen" ble denne og lignende modeller de mest solgte modellene i en rekke land.

Den største fordelen med slike enheter er at kostnadene for disse enhetene er mye lavere enn prisen på mer profesjonelle kolleger. Med alt dette er det i slike modeller en viss forskjell i stabiliseringsnivået. Det vil bare merkes når du bruker en vidvinkelobjektiv eller når du bruker makromodus. Og på grunn av dynamisk eller statisk kalibrering, gir slike gimbaler et godt nivå av stabilisering.

Stabilisatorer for smarttelefoner

Funksjonelt er stabilisatorer for smarttelefoner og kameratelefoner praktisk talt ikke forskjellige fra modeller for actionkameraer. Det vil si at den samme kardanmekanismen fungerer her. Den eneste forskjellen er i måten enheten er festet til gimbal og plattform.

Avhenginger, avhengig av modell, kan være universelle eller proprietære. Proprietære gimbals fungerer bare med en telefon eller en bestemt lineup. Universal, henholdsvis, passer til alle telefonmodeller.

Fordeler og ulemper ved manuelle modeller

Enkle håndholdte modeller fungerer på et mekanisk stabiliseringsprinsipp. Denne teknologien har følgende fordeler:

  • styrke;
  • enkelt vedlikehold;
  • livstid.

Og følgende ulemper:

· Noen modeller er vanskelige å jobbe med på grunn av det store antallet reguleringselementer;

· På grunn av utformingen av noen modeller kan opptaksprosessen bli forsinket;

• noen ganger er det vanskelig å oppnå en god balanse;

· Vektproblemer.

I tillegg, hvis du bruker stabilisatoren i lang tid, kan du glemme komforten på grunn av for mye eller omvendt for lite vekt.

Valgte kriterier

Du må velge en enhet etter at du har bestemt bruk av kameraet:

  1. Når du fotograferer innendørs, kan du bruke et stativ, da det kan dempe små vibrasjoner. Dette er nok.
  2. Hvis du trenger å skyte noe aktivt, kan du bruke elektroniske modeller utstyrt med flere bevegelseskontrollakser. Det er imidlertid viktig å vurdere allsidighet her. For eksempel er det modeller for GoPro, og det er enheter som veier over 4 kilo.
  3. Det er også verdt å ta hensyn til designfunksjonene. Jo mer kompakt stabilisatoren er, desto dyrere blir den og jo flere funksjoner den har.
  4. Profesjonelle stabiliseringsapparater er mye av dem som jobber i filmindustrien. Men dette er veldig dyre dingser, og den gjennomsnittlige brukeren trenger ikke dem.
  5. En enkel stabilisator for et actionkamera er perfekt for de som liker å skyte dynamiske scener.
  6. En smarttelefonstabilisator er nødvendig for de som har en smarttelefon med et godt hovedkamera. Hvis en person har et flaggskip som kan ta flotte bilder, er det verdt å lete etter en gimbal for en smarttelefon.

I stedet for en konklusjon

Det bør huskes at noen typer stabilisatorer er opprettet og selges hovedsakelig for markedsføringsformål, så de er ikke av praktisk interesse.

Derfor, før du velger tilbehør til en telefon eller et videokamera, bør du studere kundevurderinger og avgjøre om stabilisasjonsmodellen er egnet for innspillingsenheten.

Anbefalt: