Programvare For Bildebehandling

Innholdsfortegnelse:

Programvare For Bildebehandling
Programvare For Bildebehandling

Video: Programvare For Bildebehandling

Video: Programvare For Bildebehandling
Video: Webinar - HMS/KS inkludert bilder 2024, April
Anonim

Bildebehandling kan være på forskjellige nivåer - fra de enkleste justeringene for deg selv til profesjonelt arbeid i en grafisk redaktør. I henhold til disse nivåene kan også programmer for bildebehandling deles.

Programvare for bildebehandling
Programvare for bildebehandling

Grunnleggende behandling og programmer for nybegynnere

For å utføre en enkel fotokorrigering, det vil si endre lysstyrke, kontrast, fjerne røde øyne, beskjære osv., Bruk gratis programmer. PhotoGallery fra Microsoft, som følger med Windows Live, lar deg utføre alle standardoperasjoner, inkludert bruk av filtre. Det er gratis, har et kjent og intuitivt grensesnitt, og er også lite krevende for ressurser.

Hvis du er nybegynner, men prøver å mestre profesjonell fotoredigering, er PhotoFiltre noe for deg. Med dette produktet vil du kunne bli kjent med de grunnleggende verktøyene for bildebehandling av datamaskiner, bruke mange innebygde filtre, koble til plugins, bruke 3D-effekter. Samtidig trenger du ikke mye ledig diskplass, programmet bruker en liten mengde ressurser og fungerer raskt på maskiner med vanlig kraft.

PhotoScape kan henvises til programmer som PhotoFiltre. Dette produktet, akkurat som PhotoFiltre, krever ikke kraftig datamaskinvare for å fungere, men gir enda flere muligheter for å jobbe med bilder. Med PhotoScape kan du lage GIF, bruke et bredt spekter av dekorative elementer (rammer, filtre, skrifttyper, bilder) og mye mer. Programmet er ideelt for de som ofte legger ut bilder på nettet eller skriver dem ut.

Profesjonell behandling

Blant strømbrukere er det mest populære og funksjonelle produktet Adobe Photoshop. Den har et stort antall funksjoner, verktøy og innstillinger. Det bør bemerkes muligheten for å jobbe med et flerlagsbilde, lage collager, gjenopprette gamle eller gamle bilder av lav kvalitet, lage designelementer for nettsteder, trykte materialer og mye mer. Photoshop lar deg utføre både grunnleggende bildebehandling og profesjonell. Imidlertid er denne "kombinasjonen" sannsynligvis ikke egnet for enkel redigering. Programmet er tungt og ressurskrevende. Det er et profesjonelt verktøy for erfarne fotografer, designere og kunstnere.

Som et gratis alternativ til Photoshop kan du vurdere GIMP-pakken på tvers av plattformer. Dette programmet gir kanskje et større sett med verktøy, det er lettere og raskere. Imidlertid inkluderer de mulige ulempene med redaktøren grensesnittet som er uvanlig for mange brukere - hvert panel åpnes i et eget vindu. Til tross for muligheten til å tilpasse utseendet til programmet, avviser mange mennesker GIMP likevel det unike. Det er imidlertid best å prøve å evaluere dette produktet selv før du betaler for en tilsvarende funksjonell Photoshop.

Anbefalt: